Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Berdych začne na Australian Open proti lehčímu soupeři

Melbourne – Dnešní los úvodních kol Australian Open přisoudil Tomáši Berdychovi i Radku Štěpánkovi lehčí soupeře z kvalifikace. Nejtěžšího soupeře v prvním grandslamovém turnaji tenisové sezóny dostane Jan Hájek, který si zahraje proti osmému nasazenému Andymu Roddickovi z USA. Los byl mírný také pro české tenistky. Nejlepší česká hráčka Petra Kvitová, 25 nasazená a vítězka turnaje v Brisbane, má za soupeřku Australanku Sally Peersovou, hrající díky divoké kartě.

Šestý nasazený Berdych by v osmifinále mohl narazit na neoblíbeného Nikolaje Davyděnka z Ruska a ve čtvrtfinále na třetího nasazeného Novaka Djokoviče ze Srbska. V případném semifinále by se rýsoval souboj s obhájcem titulu Rogerem Federerem ze Švýcarska, kterého na úvod čeká Slovák Lukáš Lacko.

Jednatřicátá nasazená Lucie Šafářová se utká s Číňankou Čang Šuaj a v případě postupu by mohla hrát proti Kláře Zakopalové, pokud ta zdolá Američanku Melanii Oudinovou, kterou porazila v pondělí v 1. kole v Hobartu. "Na grandslamu není žádný los lehký, ale vím co od ní čekat a na co se připravit," uvedla Zakopalová.

V českém duelu prvního kola se utkají Sandra Záhlavová s Renatou Voráčovou. Lucie Hradecká vyzve Italku Albertu Briantovu a Zuzana Ondrášková domácí Jelenu Dokičovou. Barbora Záhlavová-Strýcová se pokusí přejít přes Aravane Rezaiovou z Francie, Andrea Hlaváčková přes Patricii Mayrovou-Achleitnerovou z Rakouska a Iveta Benešová má za soupeřku Španělku Anabel Medinaovou-Garriguesovou.

Lucie Šafářová
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články