Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Zakopalová vyřadila v Hobartu nasazenou jedničku

Hobart/Sydney - Česká tenistka Klára Zakopalová si na turnaji v Hobartu zahraje v semifinále. Dnes nejprve v odloženém utkání druhého kola porazila Italku Albertu Briantiovou a poté si ve čtvrtfinále poradila s nejvýše nasazenou Marion Bartoliovou z Francie. Turnajová pětka Zakopalová si postup do druhého kola zajistila už v pondělí, když porazila Američanku Melanii Oudinovou. Poté však průběh turnaje v Hobartu narušil déšť, který tenistkám v úterý a ve středu dovolil odehrát jediný zápas.

"Náročné bylo po těch dvou dnech hned začít hrát zápas, takže jsem se do toho první set dostávala," řekla Zakopalová. S Briantiovou ztratila první sadu 1:6 a pak vyhrála 6:4 a 6:2. Následně zdolala i finalistku Wimbledonu z roku 2007 a aktuálně 17. hráčku světa Bartoliovou 6:4 a 6:2. "S tím zápasem jsem spokojená, hrála jsem dobře," uvedla Zakopalová, která dnes na kurtu strávila celkem tři hodiny.

O postup do jedenáctého finále v kariéře si Zakopalová, která na okruhu WTA získala dva tituly, zahraje s australskou tenistkou slovenského původu Jarmilou Grothovou.

Titul ve čtyřhře v Sydney získá česká tenistka

Ve finále se dvojice Iveta Benešová, Barbora Záhlavová-Strýcová utká s třetím nasazeným párem Květa Peschkeová a Slovinka Katarina Srebotniková.

Benešová se Záhlavovou-Strýcovou si v semifinále poradily s druhou nasazenou dvojicí Liezel Huberová z USA a Naděžda Petrovová z Ruska po setech 5:7, 7:6 a 10:6. Ve finále si zahrají o šestý společný titul v deblu. Peschkeová se Srebotnikovou do finále prošly po výhře 6:3, 6:1 přes polské duo Klaudia Jansová, Alicja Rosolská. Česko-slovinskou dvojici čeká druhé finále za sebou, před týdnem získala titul v Aucklandu. Peschkeová bude usilovat o svůj 18. deblový triumf na okruhu WTA.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články