Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Štěpánek a Záhlavová-Strýcová v Sydney dohráli

Sydney - Tenista Radek Štěpánek nenavázal na turnaji v Sydney na svou semifinálovou účast z Brisbane a na společném podniku ATP a WTA skončil už v prvním kole po porážce 6:4, 0:6 a 3:6 s Juanem Ignaciem Chelou z Argentiny. O kolo dál vypadla poslední Češka v pavouku Barbora Záhlavová-Strýcová s bývalou světovou jedničkou Kim Clijstersovou z Belgie.

Štěpánek v duelu dvou třicátníků získal první set 6:4, pak se však vývoj obrátil. V následující sadě dostal dvaatřicetiletý daviscupový reprezentant "kanára" a na zvrat už síly nenašel. Celkem pětkrát ztratil svůj servis, z toho třikrát ve druhém setu, a za dvě hodiny zaznamenal první porážku s Chelou v kariéře.

Kvalifikantka Záhlavová-Strýcová podlehla třetí nasazené Clijstersové 1:6, 4:6, i když favoritce v druhé sadě vzdorovala. Čtyřiadvacetiletá Češka vzala trojnásobné vítězce US Open první dvě podání v setu, sama ovšem servis ztratila třikrát a s turnajem se rozloučila.

O největší překvapení se postarala Slovenka Dominika Cibulková, jež ve druhém kole porazila 6:3, 6:3 první ženu žebříčku Caroline Wozniackou. Dvacetiletá Dánka, jež měla v prvním kole volno, zaznamenala v deštěm přerušeném zápase porážku hned v prvním soutěžním duelu sezony. Jednadvacetiletá Cibulková, která minulý týden vypadla ve čtvrtfinále v Brisbane s pozdější vítězkou Petrou Kvitovou, tak poprvé v kariéře porazila aktuální světovou jedničku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články