Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dlouhý získal hned na úvod tenisové sezony titul v Brisbane

Brisbane - Deblista Lukáš Dlouhý vyhrál se svým novým partnerem Paulem Hanleyem z Austrálie úvodní turnaj sezony v Brisbane. Celkově má sedmadvacetiletý Čech na svém kontě devět deblových titulů. Ve dvouhře se z trofeje radoval nejvýše nasazený Robin Söderling ze Švédska, jenž zdolal obhájce prvenství Američana Andyho Roddicka 6:3 a 7:5.

Český daviscupový reprezentant Dlouhý se dohodl na spolupráci s Hanleyem na sklonku minulého roku poté, co se rozešel s Indem Leanderem Paesem. V Brisbane nově složený pár neprohrál jediný set, ve finále jim za stavu 6:4 vzdala dvojice Robert Lindstedt, Horia Tecau. Za výhru získá každý z nich 11 700 dolarů.

"Je mi líto Roberta (Lindstedta), který se zranil už v semifinále, ale získali jsme titul a jsme z toho nadšení," řekl Dlouhý, který bude hrát s Hanleyem i na Australian Open. "Jak to bude dál, o tom se budeme teprve bavit, ale tohle je dobrý start," řekl Hanley.

Söderling, přemožitel Radka Štěpánka v semifinále, předvedl ve finále skvělý výkon především na servisu, kde zaznamenal 16 es. "Většinou to bývám já, kdo má lepší servis. Dnes ale vždy, když jsem vycítil šanci, přišlo jedno z jeho velkých podání," povzdechl si Roddick. Po vítězství si šel Söderling potřást rukou se svým novým koučem Claudiem Pistolesim. "Pracujeme spolu pár týdnů, tohle je náš první turnaj a zatím to jde docela dobře, ne?" usmíval se Švéd, který se tímto výsledkem zařadil ke spolufavoritům úvodního grandslamového turnaje v Melbourne.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články