Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Berdych prošel v Čennaí do semifinále

Čennaí (Indie) - Český tenista Tomáš Berdych prošel v indickém Čennaí do semifinále. Nejvýše nasazený hráč dnes ve čtvrtfinále zdolal Slovince Blaže Kavčiče po problémech v druhé sadě dvakrát 6:3. Jeho příštím soupeřem bude Švýcar Stanislas Wawrinka, jenž porazil osmého nasazeného Robina Haase z Nizozemska.

Pětadvacetiletý Berdych získal bez problémů první set a i ve druhém se zdálo, že má duel pod kontrolou. Finalista Wimbledonu pak ale zaváhal při servisu, který dvakrát ztratil a při dalším odvrátil brejkboly. I přes chvilkovou krizi ale zápas zvládl.

"Poslední gamy zápasu nebyly, jak bych si představoval, ale to je tenis. To je na něm krásné. Musíte bojovat do posledního míče. To jsem udělal a prošel jsem do semifinále," řekl Berdych v rozhovoru na dvorci. Dvě výhry ho dělí od titulu, který naposledy získal v Mnichově 2009. "Budu se snažit, abyste mě mohli vidět vyhrát ještě dvakrát," slíbil Berdych indickým fanouškům, kteří si ho oblíbili.

Berdychovi bylo jedno, zda narazí na Wawrinku, nebo na Haaseho. "Oba jsou silní soupeři, ale mým cílem je dojít ještě o zápas dál," řekl český tenista, který prochází turnajem bez ztráty setu. "Když to tak půjde dál, tak se zlobit nebudu."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články