Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Tenisté Prostějova obhájili extraligový titul, k vítězství přispěl Berdych i Wozniacká

Prostějov - Tenisté Prostějova podle očekávání obhájili v extralize družstev domácí titul, když ve finále porazili Přerov 5:1. Za domácí nastoupily největší hvězdy letošního ročníku – Tomáš Berdych, kterému patří 6. místo v žebříčku ATP, i světová jednička Carolina Wozniacká z Dánska. Prostějov tak zopakoval zisk titulu z roku 2008, loni se extraliga kvůli termínové kolizi s Davisovým pohárem nekonala.

Dvacetiletá Wozniacká se na Hané připravuje už od pondělí a v prvním setu se herně spíš hledala. Renata Voráčová favoritce statečně vzdorovala a dokonce už při svém podání vedla 5:2. Wozniacká hrála do té doby nervózně, postupně se ale uklidnila a zpřesnila údery. První sadu pěti vítěznými hrami za sebou otočila, ve druhé sadě už potvrdila svoji kvalitu a nakonec zvítězila 7:5 a 6:3.   

Caroline Wozniacká

"Měla jsem zápasovou přestávku. Trvalo mi delší dobu, než jsem se dostala do hry, hlavně v prvním setu jsem měla problémy. Vítězství nebylo proto z tohoto pohledu snadné. Ještě potřebuji trénovat. Jsem ráda, že jsem svým výkonem pomohla Prostějovu k vítězství."

Tomáš Berdych zdolal bez vážnějších problémů Lukáše Rosola. Berdych vedl už 5:0 a soupeře nepustil k vážnější akci. V závěru setu sice povolil uhrát Rosolovi tři hry, ale celý zápas měl pod kontrolou a vyhrál 6:3, 6:4.   

Jediný bod Přerova získal Pavel Šnobel, kterému ve druhém setu vzdal Lukáš Lacko. První set vyhrál Lacko 6:3 a ve druhém byl v době předčasného ukončení stav nerozhodný 5:5. "Jenže v tu chvíli získal Berdych rozhodující pátý bod, který znamenal pro Prostějov konečné vítězství a obhajobu titulu. Proto už tento výsledek nemohl nic ovlivnit a kvůli slavnostnímu vyhlášení výsledků jsme jej ukončili," řekl manažer prostějovského týmu Tomáš Cibulec.   

Na prostějovském vítězství se podílel i Rus Andrej Golubjov, který zdolal Slováka Dominika Hrbatého 6:4, 6:3, Jaroslav Pospíšil si ve třech setech poradil s Jiřím Školoudíkem a Petra Kvitová naprosto s přehledem přehrála Terezu Hladíkovou, s níž ztratila jen dvě hry ve druhém setu.

TK Agrofert Prostějov - TK Precolor Plus Přerov 5:1

Berdych - Rosol 6:3, 6:4, Golubjov - Hrbatý 6:4, 6:3, Lacko - Šnobel 6:3, 5:5 skreč ve prospěch Šnobela, Pospíšil - Školoudík 6:7, 6:2, 6:2, Wozniacká - Voráčová 7:5, 6:3, Kvitová - Hladíková 6:0, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články