Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Štěpánek je v Basileji už ve čtvrtfinále, čeká ho Federer

Basilej - Tenista Radek Štěpánek postoupil na turnaji ATP v Basileji do čtvrtfinále a může se těšit na souboj s Rogerem Federerem. V druhém kole dnes český daviscupový reprezentant otočil nepříznivý zápas s Kolumbijcem Santiagem Giraldem a v posledním setu mu nadělil kanára. Zatímco bývalá dlouholetá světová jednička Federer dnes odpočívá, neboť zápas druhého kola sehrál už ve středu, Štěpánek strávil s Giraldem na kurtu téměř dvě hodiny. A nedlouho poté nastoupil ještě ke čtvrtfinále čtyřhry, s Lukášem Dlouhým však rozhodující supertie-break prohráli.

V premiérovém zápase s Giraldem v kariéře se Štěpánek zpočátku nemohl prosadit, ale postupně se dostal do rytmu a roli favorita zvládl. Osmatřicátý hráč světového žebříčku nad soupeřem z 68. příčky zvítězil 3:6, 6:2 a 6:0.

Zato nejlepšího tenistu posledních let Federera zná Štěpánek výborně. Hrál s ním již desetkrát, přičemž dvakrát zvítězil, pokaždé na antuce: poprvé hned v úvodním vzájemném duelu v roce 2002 v Gstaadu a naposledy na turnaji Masters v Římě před dvěma lety. Na tvrdém povrchu, který je i v Basileji, byl ve všech čtyřech případech úspěšnější Švýcar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články