Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Štěpánek prohrál se 465. hráčem světa

Šanghaj/Ósaka - Radek Štěpánek překvapivě prohrál v 1. kole turnaje Masters v Šanghaji s 465. tenistou světa, domácím Paj Jenem. Čínský hráč zvítězil při své premiérové účasti na okruhu ATP po setech 6:3, 6:4 a organizátorům se odvděčil za udělení divoké karty. Jednatřicetiletý český daviscupový reprezentant se minulý týden probojoval až do semifinále turnaje v Tokiu, šanghajský podnik s dotací 3,24 milionu dolarů pro něj ale skončil už po prvním zápasu.

O deset let mladší Číňan, jenž vyhrál poslední dva regionální turnaje série Futures a v žebříčku díky tomu poskočil o plných 300 míst, dokázal proměnit všechny čtyři brejkboly.

Benešové se v Ósace dařilo

Iveta Benešová postoupila do druhého kola tenisového turnaje v Ósace. Na úvod porazila Američanku Christinu McHaleovou 6:4 a 6:3. Její další soupeřkou bude Italka Alberta Briantiová, která ve třech setech udolala domácí Ajumi Moritaovou.

Benešová v duelu se 114. hráčkou světa prohrála jen jednou vlastní servis, soupeřce vzala podání čtyřikrát. Svou letošní bilanci upravila na 23 výher a 24 porážek.

Ve druhém kole je i čtyřnásobná vítězka turnaje v Ósace Kimiko Dateová-Krummová, jež porazila Lauru Robsonovou dvakrát 6:3. Zápas byl soubojem generací, protože čtyřicetiletá Japonka je o 24 let starší než britská teenagerka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články