Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Semifinále Davis Cupu zahájí Štěpánek s Djokovičem

Bělehrad - Boj českých tenistů s domácím Srbskem o postup do finále Davisova poháru zahájí Radek Štěpánek. V Bělehradu bude jeho soupeřem v úvodním pátečním utkání finalista US Open Novak Djokovič. Ke druhé dvouhře nastoupí v den svých pětadvacátých narozenin Tomáš Berdych a Janko Tipsarevič. "Chceme domů přivézt tři body," vyhlásila česká jednička Berdych. "Na horké srbské půdě to bude těžké, ale my máme skvělý tým a věříme si, že se můžeme do finále dostat znovu," doplnil Štěpánek.

Češi usilují o druhou finálovou účast za sebou. Loni ji vybojovali po 29 letech, ale v duelu o salátovou mísu prohráli v Barceloně se Španělskem. Pro Srbsko by vítězství znamenalo premiérový postup do daviscupového finále. Vítěz z Bělehradu narazí na lepšího z druhého semifinále, ve kterém v Lyonu domácí Francie hostí nebezpečnou Argentinu.

Štěpánka poslal kapitán Jaroslav Navrátil hned na páteční dvouhru, i když se uvažovalo, že ho možná nominuje až na čtyřhru. Šancí Štěpánka proti rozjetému Djokovičovi může být fakt, že třiadvacetiletý Srb přiletěl do Bělehradu po finále na US Open teprve ve středu a může být unavený. "Pokud bude hrát alespoň osmdesát procent tenisu z New Yorku, bude to skvělé. Ať předvede cokoli, je pro všechny hrdinou," řekl Chorvat Niki Pilič, který v roce 2005 dovedl k daviscupovému titulu Chorvatsko a nyní je poradcem Srbska.

Do čtyřhry jsou nahlášeni v obou sestavách zbylí hráči - Ivo Minář, Jan Hájek, Viktor Troicki a Nenad Zimonjič. Očekává se ale, že by měli nastoupit za Česko Berdych se Štěpánkem proti druhému deblistovi světa Zimonjičovi, kterého asi doplní Tipsarevič. "Čtyřhra bude hodně důležitá," zopakoval Navrátil osvědčenou daviscupovou pravdu. Štěpánek s Berdychem v srpnu Zimonjiče s jeho obvyklým partnerem Danielem Nestorem porazili na turnaji ve Washingtonu. "Mají svou kvalitu, ale my se na ně připravíme," prohlásil Zimonjič.

Je nám líto, video expirovalo.
Los utkání Srbsko - Česko


Nedělní program by měl otevřít očekávaný souboj jedniček Berdycha a Djokoviče. Jejich poslední vzájemné utkání v semifinále Wimbledonu vyhrál český tenista. "Bude to jiný zápas, na pomalejším povrchu a Novak bude mít podporu publika, ale podvědomě budu mít sebevědomí z minulé výhry," řekl sedmý hráč světa Berdych.

Srbsko - Česká republika, přímý přenosy na ČT2

Pátek: 15:00 Djokovič - Štěpánek, Tipsarevič - Berdych,
Sobota: 14:00 Troicki, Zimonjič - Hájek, Minář.
Neděle: 14:00 Djokovič - Berdych, Tipsarevič - Štěpánek.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články