Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bratři Bryanové vyhráli potřetí čtyřhru na tenisovém US Open

New York - Mužskou čtyřhru na tenisovém US Open vyhráli američtí bratři Mike a Bob Bryanové, kteří ve finále porazili Inda Rohana Bopannu s Pákistáncem Ajsámem Kúreším dvakrát 7:6. Zkrácené hry, které rozhodovaly o výsledku vyrovnaných setů, získali domácí favorité v poměru 7:5 a 7:4. Celkově tak bratrský deblový pár dosáhl na osmý grandslamový titul.

"To, co dělají oni, je mnohem důležitější, než vyhrát US Open," řekl Bob Bryan po finále. Připomněl tím fakt, že Bopanna a Kúreší ukazují, že dlouholeté spory jejich zemí jsou nesmyslné. Kúreší je navíc povzbuzením pro své krajany v povodněmi poničené zemi. Bryanové se rozhodli, že část své odměny věnují na fond pomoci Pákistánu.

Bryanové po celý průběh turnaje potvrzovali roli nejvýše nasazeného páru, na cestě za třetím titulem z Flushing Meadows neztratili ani set.

Bob Bryan si letos z New Yorku odveze hned dvě trofeje, neboť společně s Liezel Huberovou vyhrál i smíšenou čtyřhru. Naopak Kúreší nedokázal ani druhou finálovou účast proměnit v turnajové vítězství. Společně s českou tenistkou Květou Peschkeovou byl ve čtvrtečním finále mixu také na poražené straně.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články