Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Clijstersová porazila Ivanovičovou a je ve čtvrtfinále US Open

New York - Bez ztráty setu zatím pokračuje belgická tenistka Kim Clijstersová v cestě za obhajobou titulu na US Open. Ve čtvrtém kole v duelu bývalých světových jedniček porazila Srbku Anu Ivanovičovou 6:2, 6:1 a postoupila do čtvrtfinále. Sedmadvacetiletá Clijstersová, která v třetím kole vyřadila Češku Petru Kvitovou, si s Ivanovičovou poradila za 59 minut.

Další soupeřkou druhé nasazené Belgičanky bude vítězka zápasu mezi Ruskou Jelenou Dementěvovou a Australankou Samanthou Stosurovou. Clijstersová usiluje o třetí titul z Flushing Meadows v kariéře. Vedle loňska, kdy překvapivě vyhrála po dvouapůlroční pauze po porodu dcery Jady, ovládla US Open také v roce 2005.

Dařilo se také turnajové trojce Venus Williamsové, která ve 4. kole porazila 7:6 a 6:3 Šahar Peerovou z Izraele. Dvojnásobná vítězka posledního grandslamu sezony, pro kterou je US Open prvním turnajem po dvouměsíční pauze zaviněné zraněním kolena, si o semifinále zahraje s italskou vítězkou Roland Garros Franceskou Schiavoneovou.

Výsledky US Open:

Muži dvouhra - 3. kolo:

Verdasco (8-Šp.) - Nalbandian (31-Arg.) 6:2, 3:6, 6:3, 6:2, Querrey
(20-USA) - Almagro (14-Šp.) 6:3, 6:4, 6:4.

Ženy dvouhra - 4. kolo:

Clijstersová (2-Belg.) - Ivanovičová (Srb.) 6:2, 6:1, V. Williamsová (3-USA) - Peerová (16-Izr.) 7:6 (7:3), 6:3, Schiavoneová (6-It.) - Pavljučenkovová (20-Rus.) 6:3, 6:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články