Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Berdych se s US Open rozloučil hned v prvním kole

New York - Český tenista Tomáš Berdych vypadl na grandslamovém US Open nečekaně hned v prvním kole. Sedmý nasazený hráč, který byl po finále ve Wimbledonu pasován v New Yorku do role jednoho z favoritů, dnes nenašel zbraň na útočný styl Francouze Michaela Llodry a prohrál ve třech setech 6:7, 4:6, 4:6. Ve dvouhře na US Open tak po prvním kole zůstávají ve hře jen dvě české tenistky: postoupily Petra Kvitová a Iveta Benešová.

"Prostě jsem prohrál," citoval Berdycha deník New York Times, podle kterého nechtěl český hráč zápas rozebírat. "On si odehrál to, co potřebuje hrát," řekl Berdych o Llodrovi pro Radiožurnál. "Jediné tři brejkboly, které jsem za celý zápas měl, on dobře odvrátil. Od té doby jsem neměl jedinou šanci otočit, nebo dostat šanci vyhrát set," doplnil.

Čtyřiadvacetiletý Berdych čekal na zápas prvního kola až na třetí hrací den turnaje, což se mu příliš nelíbilo. Navíc měl ze zápasu obavy, protože Llodra byl prvním nenasazeným a nepříjemným soupeřem, což před utkáním potvrdilo několik odborníků v dějišti US Open.

Tomáš Berdych:

"Nedělal bych z toho tragédii, že se nepovede jeden turnaj. Mrzí každá prohra, ale řešit to, že je kvůli tomu celý rok zkažený, tak takhle nepřemýšlím."

První set se vyvíjel podle očekávaného scénáře. Berdych vyhrával podání díky servisu a výměnám od základní čáry, Llodra zase díky razantnímu servisu a přechodu na síť. Úvodní sada dospěla bez jediného brejkbolu do zkrácené hry, v které Berdych ztratil při svém podání po vynucených chybách dva míče, což rozhodlo. Llodra naopak odservíroval tie-break zcela bezchybně.

Berdych nedokázal účinně returnovat

Až čtvrtá hra druhé sady přinesla první možnost brejku. Berdych měl postupně tři, ale ani jednu nevyužil. Zvláště při prvním brejkbolu měl šanci soupeře prohodit, ale Llodra vystihl směr míče. Vzápětí přišel o podání Berdych. Nešel mu první servis a po druhém ho dostával Llodra pod tlak přechodem k síti. Francouz výborně podával a hrál jistě voleje na síti, zatímco Berdychovi se nedařilo účinně returnovat. Za hodinu a čtyřicet minut tak finalista Wimbledonu prohrával 0:2 na sety.

Povzbuzený Francouz málem vzal Berdychovi podání v první hře třetí sady, ale co nedokázal hned, zrealizoval v pátém gamu a vedl 3:2. Berdych nenašel na soupeřovy útočné výpady recept; neudělal vyloženě nic špatně, ale nepřišel s ničím, čím by obraz hry na dvorci změnil. A proto v třetím setu duel neotočil, ale definitivně ztratil. Z loňského roku obhajoval Berdych body za třetí kolo, o které přijde, a je pravděpodobné, že v žebříčku o několik míst klesne.

US Open
zdroj: Petr Šrámek autor: Petr Šrámek
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články