Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Síň slávy v Torontu skrývá dresy Haška či Jágra i původní Stanleyův pohár

Toronto – I když účinkování českého týmu skončilo na Světovém poháru už po třech zápasech, kanadské město má českému fanouškovi stále co nabídnout. V Hokejové síni slávy si může připomenout odlesky minulých úspěchů, které reprezentuje Haškův dres z Nagana nebo Jágrova stopa ze šampionátu v Praze, kde se stal nejproduktivnějším hráčem turnaje.

Je nám líto, video expirovalo.
Trezor Hokejové síně slávy v Torontu střeží původní Stanleyův pohár

Hokejová síň slávy v Torontu, to je 5 kilometrů čtverečních různých výstav o hráčích, klubech, rekordech kanadsko-amerického i zahraničního hokeje. Pro Čechy je nejzajímavější mezinárodní sekce s mnoha předměty z historie české i československé éry. K vidění je například dres Dominika Haška, který na olympijském turnaji v Naganu pochytal 149 ze 155 střel a dovedl tým k nečekanému zlatu.

V další vitríně visí pro změnu dres Jaromíra Jágra ze šampionátu v Praze, kde se český veterán ve 43 letech stal nejužitečnějším hráčem, dostal se do All-star výběru a také oznámil konec reprezentační kariéry.

Příjemné vzpomínky u českého fanouška navozuje také připomínka zlatého hattricku. "Když jste vyhráli mistrovství světa v roce 1999 a další dva šampionáty v řadě, oceňovali to lidé nejen u vás, ale i na celém světě a uznávali dominanci českého týmu. My jsme rádi, že máme artefakty z této doby," řekl manažer speciálních operací Hokejové síně slávy Darren Boyko.

Síň slávy se nachází v budově, která dříve sloužila jako banka, a tam, kde byl hlavní trezor, se dnes nachází ten nejslavnější exponát – původní Stanleyův pohár. "Je to svatý grál a důvod, proč lidé vůbec vstupují do našeho muzea," pyšní se Boyko.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články