Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Snem Nakládala je opět NHL. Teď je ale prioritou Světový pohár, tvrdí obránce

Praha - Český hokejový tým se v pražské O2 areně společně postavil na led při druhém tréninku. S kádrem trénoval také obránce Jakub Nakládal, který má od konce května jistotu startu na Světovém poháru v Torontu, ale o jeho dalším působišti zatím jasno není. Po konci roční smlouvy s Calgary, v jehož dresu debutoval v NHL, zůstává v zámořské soutěži nechráněným volným hráčem. Přáním Nakládala je znovu se vrátit do zámořské soutěže, podle svých slov se nad tím ale snaží nepřemýšlet, hlavní prioritou je pro něj nyní především Světový pohár.

Jakub Nakládal
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Světový pohár začíná 17. září, tedy na rozdíl od světového šampionátu nebo olympijského turnaje na začátku hokejové sezony. Jakub Nakládal v tom ale problém nevidí, hokejisté jsou podle něj v dobré formě díky letní přípravě. "Pocity jsou dobré, my, co tady jsme, jsme úplně v pohodě. I tréninky vypadají celkem dobře, takže věřím, že to všechno bude klapat," doufá český bek.

Načasování turnaje ovlivňuje i přípravu, která je podstatně kratší, stejně tak je omezený počet tréninků. V rámci přípravy odehraje český tým tři utkání, z toho také jeden zápas v domácím prostředí. "Samozřejmě je to úplně něco jiného než mistrovství světa, kde ta příprava trvá šest týdnů a dá se tam nacvičit více situací a je více času na sehrání. Ale všichni tady jsme naprostí profíci. Jsou zvyklí na to, že ne vždy je toho času tolik. Třeba v NHL je ten kemp vždycky tři týdny," vysvětlil Nakládal.

Nakládal stále nemá angažmá, i přesto nevnímá start na Světovém poháru jako risk. Loni po vydařeném vystoupení na domácím mistrovství světa v Praze podepsal jako nedraftovaný volný hráč dvoucestný kontrakt na 925 tisíc dolarů. Osmadvacetiletý bývalý hráč Pardubic, Ufy, Spartaku Moskva, Lva Praha a TPS Turku po působení na farmě ve Stocktonu v nižší AHL sehrál v NHL 27 utkání a připsal si pět bodů za dvě branky a tři asistence.

Nebezpečí zranění na Světovém poháru si ale nepřipouští a snaží se především motivovat na zářijový turnaj. "Co se týče nějakého zranění, tak takhle jsem vůbec nepřemýšlel a snažím se to ani nepřipouštět. Samozřejmě by bylo komfortnější, kdybych věděl, že už nějaké angažmá mám. Ale na druhou stranu je to normální v hokeji nebo i celkově ve sportu, že takové věci se dějí. A může být trochu větší motivace v tom, abych zahrál dobrý turnaj," řekl Nakládal.

Rozhovor Jakuba Nakládala pro Českou televizi
zdroj: ČT sport autor: Karolína Sochorová

Podle slov českého beka se angažmá rýsuje, je však nutné jednání dotáhnout do konce. Jeho snem je stále NHL, ale konečné rozhodnutí padne pravděpodobně nejpozději po skončení Světového poháru. "Je tam více variant, bohužel zatím nemohu být konkrétní, protože zatím nic není hotového, ale věřím, že to určitě dopadne," popsal aktuální situaci Nakládal.

Po třech mistrovstvích světa bude pro bronzového medailistu z roku 2012 Světový pohár dalším reprezentačním vrcholem. "Samozřejmě je to trošku jiná akce, hraje se to v Americe s pravidly NHL a už tím je to hodně jiné. Na druhou stranu je to hodně prestižní, především pro Ameriku. Oni to berou, řekl bych, na stejné úrovni jako je třeba olympiáda. A tím, že je to teď po dvanácti letech, tak to tomu dává ten status VIP turnaje," uvedl český bek. 

Nakládal se podle svých slov na turnaj těší a tvrdí, že se jedná o unikátní akci, která se od ostatních mezinárodních turnajů liší. "Určitě si myslím, že to bude jiné než mistrovství světa, které se koná každý rok. Na turnaji budou opravdu nejlepší hráči, co mohou být, takže myslím, že to bude jiné," porovnal obě hokejové akce český hráč.

Český tým se na Světový pohár chystá v pražské O2 areně a Nakládal si hned vybavil vzpomínky na zážitky z domácího šampionátu. "Dýchly na mě vzpomínky hned, jak jsem přišel do té šatny. Je to hlavně o těch zápasech, těším se, až začneme hrát a už se to rozjede," dodal na závěr Nakládal. 


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články