Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

O pozici jedničky se utká Mrázek s Neuvirthem, Pavelec pojede jako trojka

Praha - O pozici brankářské jedničky reprezentace na Světovém poháru se ve dvou přípravných zápasech proti Rusku utkají Petr Mrázek a Michal Neuvirth. "Každý z nich nastoupí do jednoho zápasu proti Rusku, poté se rozhodneme, kdo dostane šanci ve třetím přípravném utkání v Pittsburghu," řekl trenér Josef Jandač. Ondřej Pavelec bude trojka, a pokud se nestane nic mimořádného, do turnaje v Torontu nezasáhne.

Petr Mrázek
zdroj: ČTK/AP

Jandač již dopředu avizoval, že na nadcházející akci má v plánu využít služby jen dvou gólmanů. Po prvním tréninku oznámil, že se rozhodl vsadit na dvojici Mrázek - Neuvirth.

Už v úterý by Jandač měl oznámit, kdo nastoupí jako první ve čtvrtek v Petrohradu. "Chceme ale předtím s nimi ještě probrat některé situace a také je vidět na ledě."

Podle Jandače budou přípravné duely s Ruskem v Petrohradu a v Praze a pak i souboj s Výběrem Severní Ameriky v Pittsburghu soubojem o post jedničky na start Světového poháru, který obstará příští neděli ve 2:00 SELČ duel s Kanadou.

"Myslím, že si to trošku rozdají. Nechtěli jsme dopředu ani určovat jedničku, protože bychom tím demotivovali toho druhého. Je začátek sezony a nikdy nevíte, v jakém rozpoložení na startu sezony budou a jaká bude forma. Chtěli jsme je vidět i na ledě. Postavili jsme to trošku jako soutěž, aby měli tu motivaci," prohlásil Jandač.

Je nám líto, video expirovalo.
Jedničkou reprezentace na SP bude Mrázek, nebo Neuvirth

Čtyřiadvacetiletý Mrázek, jenž by měl být v nové sezoně jedničkou Detroitu, má na kontě jediný reprezentační start. O čtyři roky starší Neuvirth hájící barvy Philadelphie ještě v národním týmu nepůsobil.

Devětadvacetiletý Pavelec je z brankářské trojice mezinárodně nejzkušenější. V uplynulé sezoně však v NHL odchytal nejméně zápasů.

Mistr světa z roku 2010, kdy kryl záda Tomáši Vokounovi, startoval celkem na čtyřech šampionátech a byl jedničkou týmu i na olympijských hrách v Soči.

"Takhle jsme se dohodli. Je to krátká doba, turnaj má nějaký program a nemáme čas na to, abychom dali do hry všechny tři brankáře. Tak jsme to určili a rozdělili," navázal Jandač.

S Pavelcem se o roli trojky podle svých slov bavil už při březnové úvodní šestnáctičlenné nominaci, do které zařadil hned všechny tři brankáře.

"Ondra v té době ani tak nechytal nebo byl zraněný. Neuvirth s Mrázkem měli lepší tu fázi sezony, v které jsme nominaci dělali. Zvolili jsme tyto dva a Ondra to věděl. Když jsme se ho na tu situaci ptali, tak říkal, že roli přijme jakoukoliv, a je hrozně rád, že tady bude," uvedl Jandač.

"Říkal, že zažil několik turnajů, kde se něco přihodilo. Jel jako dvojka, trojka a nakonec chytal. Je to nepříjemný, ale tak to prostě je. Respektuje to a přijal to," dodal Jandač.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články