Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Drahonínský v stříbrné euforii požádal o ruku svou přítelkyni

Rio de Janeiro – Lukostřelec David Drahonínský přidal v Riu ke zlatu z Pekingu a stříbru z Londýna další druhé místo. Ve vyrovnaném paralympijském finále nestačil jen na Brita Johna Walkera. Po závodě hýřil štěstím a připravil si dokonce jedno velké překvapení. Přímo na Sambodromu požádal svou přítelkyni Lídu o ruku.

Bylo to nervy drásající finále. Po páté sadě na tabuli svítil stav 111:111. Drahonínský v posledním setu trefil dvě devítky a jednu desítku, ale na prvního Walkera to nestačilo. Brit byl absolutně bezchybný a připsal si třicet bodů. Pro české barvy to znamenalo stříbrnou medaili.

"Škoda, zklamal jsem hodně mých fanoušků, kteří mi přáli, abych zkompletoval sbírku z Pekingu a Londýna bronzem," prohlásil v nadsázce spokojený Drahonínský. "Jsem mladý kluk, a když budu chtít, můžu třeba ještě dvacet let střílet z luku," uvedl čtyřiatřicetiletý lukostřelec.

Těžká práce v semifinále

Drahonínský překonal i pět dní trvající střevní komplikace, které ho potkaly hned po příletu do dějiště Her. Začátek soutěže Drahonínskému vyšel. "Osmifinále a čtvrtfinále jsem si docela užil. Byl jsem překvapený, že jsem to dělal tak dobře. I soupeři byli papírově slabší, ale v téhle aréně je to všechno buď anebo," popsal.

V semifinále narazil na dobře známého Slováka Petera Kinika. Do boje o nejcennější kov byla cesta velmi těžká, před poslední sadou prohrával Drahonínský o čtyři body, v posledním setu však zvítězil 28:21 a mohl se radovat z postupu do finále. "V semifinále jsem si vybral slabší chvilku, naštěstí Slovák si vybral trochu víc slabší chvilky," podotkl lakonicky český závodník. Kinik nakonec vybojoval bronz a získal pro Slovensko už jedenáctý paralympijský kov.

Hned po soutěži přímo na Sambodromu požádal Drahonínský o ruku svou přítelkyni Lídu. "Je to asi moje poslední hodinka, asi mě zabije, až se sejdeme," řekl s úsměvem po překvapivém skutku. "Víte jak, ženský mají rádi ty drahý kovy a trocha stříbra se doma hodí," dodal. Českého lukostřelce čeká ještě soutěž v mixu s Šárkou Musilovou.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články