Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vištalová skončila na paralympiádě šestnáctá. Nebyla to špatná jízda, řekla

Rio - Jednadvacetiletá Anastasja Vištalová se vůbec jako první česká reprezentantka v paradrezuře probojovala na paralympijské hry a své účinkování zakončila 16. místem. Do finále, kam postupuje pouze sedm nejlepších, se tedy neprobojovala. I přesto si svůj debut na paralympijských hrách česká závodnice pochvalovala.

 

Je nám líto, video expirovalo.
Anastasja Vištalová: Nebyla to vůbec špatná jízda

Vištalová začala závodit pondělním týmovým testem, ve kterém získala 69,391 % a to jí stačilo na 13. místo. V páteční soutěži v kategorii 1A si ještě o tři příčky pohoršila.

"Z mé strany to nebyla vůbec špatná jízda, ale přišlo mi, že kobylka už je trochu unavená po tom týdnu tady a že se jí moc nechtělo, to se na tom určitě odrazilo," popsala svoje dojmy Vištalová.

"Pokud to zhodnotím z hlediska cviků, z hlediska celkového předvedení, tak to nebylo vůbec špatné," dodala česká jezdkyně.

Únava klisny byla podle Vištalové při jízdě znatelná, tomuto faktoru se ale nedá příliš předcházet. "Je to zvíře, záleží, jak se vyspí a jak se v tu danou chvíli cítí. Myslím, že jsme pro závod udělali maximum," vysvětlila Vištalová.

Emoční hodnotu premiérové účasti na velké soutěži pro ni zvýšil fakt, že se narodila v roce 1995, tedy rok předtím než se tato disciplína dostala na paralympijské hry.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články