Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Češi sbírají místa v první desítce, Třebínová dohmátla v osobním rekordu pátá

Rio de Janeiro - Běla Třebínová na další cenný kov na paralympijských hrách nedosáhla. Po bronzu ze závodu na 50 metrů volný způsob doplavala na polohové dvoustovce pátá v čase 3:41,76 minuty, čímž si výrazně vylepšila osobní maximum. Česká výprava má po osmi soutěžních dnech na kontě tři bronzové medaile.

Běla Třebínová
zdroj: ČTK/PR autor: Martin Malý

Třebínová dohmátla s odstupem 3,5 sekundy na třetí místo. "Pro mě je to výhra. Polohovka je těžká trať a já jsem ji nikdy neplavala, až ten poslední rok, a to v podstatě z legrace, protože mě polohovka baví a chtěla jsem si ji vyzkoušet. Udělala jsem si o tři vteřiny
osobní maximum, jsem nejvíc spokojená, jak to může jen být," uvedla po závodě.

Čtyřicetiletou vozíčkářku ještě čekají v Brazílii dva starty včetně znakařské padesátky, z níž má zlaté medaile z paralympiád v Aténách a Pekingu. Další český plavec ve finále Miroslav Smrčka obsadil na 100 m volný způsob osmé místo.

Atletka Anna Luxová předvedla ve vrhu koulí výkon 8,20 metru, což jí stačilo na pátou pozici. Oštěpař Petr Vrátil obsadil sedmé místo, Dušan Grézl ve stejné soutěži deváté.

Handbikerka Kateřina Antošová skončila v silničním závodě rovněž devátá.

Při české historické premiéře v jezdeckých paralympijských disciplínách vybojovala Anastasja Vištalová s ryzkou Latou Brandis 16. příčku v krokovém předvedení koně.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články