Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Dráhařský kilometr vyhrál Brit Cundy, Bouška skončil devátý

Rio de Janeiro - Britský cyklista Jody Cundy zvítězil na paralympijských hrách v Riu de Janeiro na kilometru s pevným startem v novém paralympijském rekordu 1:02,473. Druhý skončil Slovák Josef Metelka a třetí byl Španěl Alfonso Cabello Llamas. Nejlepší z české trojice dojel Jiří Bouška na deváté příčce, Tomáš Kajnar byl třináctý a nejúspěšnější český paralympionik historie Jiří Ježek skončil na 16. místě.

Ježek sice není nejstarším, ale určitě nejzkušenějším českým paralympionikem a Hry v Riu hodně prožívá. "Tím, že tady nebudu bojovat o zlatou medaili, nejsem až tak soustředěný sám na sebe, snažím se spíš tmelit partu. Nevíc poté, co jsem byl zvolen vlajkonošem výpravy, cítím větší zodpovědnost," uvedl Ježek.

Po těžkém zranění před dvěma lety a složitém návratu je Ježek v Riu v trochu jiné pozici. "Samozřejmě jsem tady jako závodník, takže si jen užívat nemůžu, ale fanoušci by ode mě neměli čekat nějaký medailový zisk, protože tělo mi to prostě už nedovoluje. Ale budu se snažit nedat svou kůži lacino a těm nejlepším to aspoň trochu ztížit," dodal Ježek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články