Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Rusko pořádá vlastní paralympiádu, soutěže v okolí Moskvy již odstartovaly

Moskva - Ruští sportovci, kteří v Riu nestartují kvůli pozastavení členství svého paralympijského výboru v mezinárodní organizaci za doping, mají domácí turnaj. Náhradní soutěže se konají v okolí Moskvy.

Je nám líto, video expirovalo.
Paralelní ruská paralympiáda odstartovala v okolí Moskvy

V Novogorsku a dalších tréninkových centrech kolem Moskvy závodí čtyři stovky sportovců. Většina z nich přitom teď měla bojovat v Riu.

"Každý je smutný, že jsme neletěli do Ria. Ale nezoufáme si, připravíme se na další paralympiádu," tvrdí tenistka Viktorija Lvová.

Slova podpory vyjádřil i ministr sportu Vitalij Mutko, který podle zprávy WADA dohlížel na rozsáhlý dopingový systém v zemi. "Věřím, že všechna nedorozumění se rychle vyřeší a že se brzy vrátíte do mezinárodních soutěží. Vydržte!" vzkázal Mutko ruským sportovcům.

Rusové dál považují neúčast v Riu za výsledek politického nátlaku a obsah McLarenovy zprávy označují za pomluvy. Ta ale podle Mezinárodního paralympijského výboru prokázala řízený doping v ruském sportu handicapovaných. Jejich start tak není možný dřív, než Rusko provede konkrétní kroky k nápravě.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články