Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kulhavý: Jakmile bych zrychlil, vyhodil bych všechno jídlo

Rio de Janeiro – Zdravotní potíže i podivuhodné nehody komplikovaly Jaroslavu Kulhavému přípravu. V samotném závodě se k tomu navíc přidaly žaludeční potíže, kvůli kterým nemohl zabírat naplno. Přesto z toho je olympijské stříbro – cennější i díky zmíněným obtížím. Kulhavý navíc nevěší zbraně a plánuje start i za čtyři roky v Tokiu.

Jaroslav Kulhavý
zdroj: ČTK/Petr Toman/World Sports Images

"Jel jsem za dané situace strop. Líp jsem se připravit nemohl. Chci vyhrávat, jsem maximalista, ale ještě budu mít šanci," věří Kulhavý, který jen pár minut po závodu sám mluvil o olympijských hrách v roce 2020. "Musím se dívat dopředu. Takže před Tokiem musím být zdravý a posunout to dopředu," uvedl Kulhavý. Na otázku, jak chutná stříbro v porovnání s londýnským zlatem, odpověděl: "Super. Ještě v Tokiu přidám bronz a mám kompletní sbírku. Pak už si vyberu hezkou rakev a budu čekat, až to přijde."

V polovině dubna, kdy mu zrovna sundali sádru po dvojité zlomenině ruky, by ho přitom nenapadlo, že by mohl útočit na stupně vítězů. "Těžko říct. Při ladění formy na vrchol asi ten základ trochu chyběl. Ale celé je to kdyby," řekl. Aby toho nebylo málo, málem přišel o závod dva dny před startem. V Riu během jízdy na kole před ním někdo náhle otevřel dveře od auta. "Bylo to štěstí v neštěstí, že jsem jel pomalu a ty dveře trefil dobře, že jsem se o ně zastavil. Ale bylo to nepříjemné, protože mě trochu tahalo v koleni. Na to, jaká tu byla džungle a co tady všechno probíhalo, to vše dopadlo dobře," oddechl si.

Kulhavého výkon ovlivnil nejistý žaludek

Další problém přišel v samotném závodu. Od třetího kola českého jezdce bolel nepříjemně žaludek. "Jakmile jsem zrychlil, myslel jsem si, že vyhážu všechno jídlo, takže jsem musel jet své tempo," řekl Kulhavý. Nevěděl, jestli jde o otravu jídlem, ale střevní potíže měli v Riu rovněž bronzová tenistka z deblu Lucie Šafářová a člen bronzového čtyřkajaku Daniel Havel.

"Vůbec netuším, jestli jsem něco snědl. Tady toho měli lidi spoustu, takže jsem rád, že mě to chytlo až teď a medaile je za dané situace úspěch," řekl Kulhavý. Bolavý žaludek poznamenal i jeho výraz při průjezdu cílem. Zvedl sice ruce nad hlavu, ale netvářil se nadšeně. "Strašně mě to bolelo a už jsem jel hranu, ale spokojenost je samozřejmě obrovská. Ještě mi to časem dojde, co jsem dokázal," řekl Kulhavý.

Schurter a Kulhavý jsou velkými soupeři. V Londýně vyhrál český jezdec, tentokrát uspěl Švýcar. "Většinou zůstáváme spolu a bylo to zase stejné. I když jsem tušil, že Nino bude asi silnější," řekl Kulhavý. Na olympijské zlato to teď mají nerozhodně. "Doufám, že v Tokiu bude odveta, ale jsou to čtyři roky. U mě hodně záleží na zdraví. Když jsem OK a mám prostor se připravit, tak jsem vpředu," řekl jednatřicetiletý biker.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články