Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Je ve mně jen zklamání, přiznala Sáblíková po konci cyklistického snu

Praha - Martina Sáblíková se snaží hodit co nejrychleji za hlavu obrovské zklamání, které jí přinesla neúčast v cyklistické časovce v Riu. Přestože si nemohla splnit velký sen o startu na letní olympiádě, nechce trojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení dál řešit, kdo udělal chybu. "Měla jsem si přečíst nominační kritéria? Samozřejmě jsem mohla," přiznala Sáblíková s tím, že úkolem závodníků ale není čtení pravidel. 

Sport
zdroj: ČT4

"Za sebe nechci celou záležitost končit soudem ani tahanicemi o peníze, protože ty mi OH v Riu nevrátí. A stejně bych se připravovala na zimní sezonu," uvedla Sáblíková, které možnost startu definitivně zavrhla i zvláštní komise Mezinárodní sportovní arbitráže CAS přímo v Riu.

Sáblíková žila v domnění, že si na loňském mistrovství světa olympijský start zajistila. Když ale UCI na začátku června zveřejnila seznam kvalifikovaných zemí, Česká republika na něm chyběla, neboť Sáblíková neměla účastnické místo rovněž v závodě s hromadným startem. Cyklistický svaz podle všeho pracoval s mylným výkladem kritérií.

O vině na straně svazu je přesvědčený i David Trávníček, předseda představenstva agentury Sport Invest, jež Sáblíkovou zastupuje. Jak připustil v tomto týdnu, hodlá situaci se zástupci svazu řešit a zvažuje i snahu o finanční odškodnění.

"Vím, že finance jsou důležité, a jsem vděčná své agentuře i partnerům, kteří mi dovolují žít můj sen. Jediným důležitým je však v mých očích samotný sport. A jediným cílem je zajištění toho, aby se žádný český sportovec nedostal v budoucnu do stejné situace. Věřím, že veškerá budoucí jednání budou mít právě tento závěr," prohlásila Sáblíková.

Uvedla také, že v tuto chvíli už pro ni osobně není tak důležité, na čí straně se stala chyba. "Jsem přesvědčena, že úkolem závodníků a trenéra je trénink a příprava na samotný závod, ne čtení pravidel. Znát a číst pravidla by měli lidé, kteří jsou k této funkci určeni," prohlásila. "Přišla jsem o velký sportovní cíl, ale není ve mně naštvání a vztek. Jen zklamání," dodala Sáblíková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články