Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Myslím, že by se vícebojařské disciplíny měly udělat zajímavějšími, řekl obhájce Eaton

Rio de Janeiro – Povedlo se mu obhájit zlato z Londýna a vyrovnat olympijský rekord Romana Šebrleho z Atén. Vládce desetiboje Američan Ashton Eaton ale po závodě stoprocentní spokojeností nezářil. Světový rekordman by si přál, aby jeho disciplína přitahovala více fanoušků a byla divácky atraktivnější.

Slavící desetibojař Ashton Eaton
zdroj: ČTK/AP/ autor: Jae C. Hong

"Myslím, že by se dal najít způsob, jak udělat vícebojařské soutěže mnohem zajímavější, aby lákaly diváky. Já nemám čas to vymýšlet, protože trénujeme. Ale někdo by měl," řekl osmadvacetiletý Američan.

Zaujal ho návrh herce Billa Murrayho na Twitteru. "Psal, že bychom měli zavést, aby každou disciplínu komentoval 'Average Joe' (Franta Vomáčka). Mluvil sice o bězích, ale bylo by fajn to mít v desetiboji," uvedl dvojnásobný mistr světa.

Bronzový medailista Damian Warner z Kanady si myslí, že desetibojaři doplácejí na to, že fanoušci nedokážou jejich výkony docenit.

"Vrháme koulí 14 metrů místo 22. Patnáctistovku běháme za 4:20 a pak ležíme úplně hotoví na zemi, zatímco jiní to běhají mnohem rychleji. Lidé tomu nerozumí a to je ten nedostatek osvěty, který zmiňoval Ashton. Kdyby tady byl nějaký Franta Vomáčka, lidé by viděli, jak náročné to je, a mnohem více by je to zaujalo," řekl Warner.

Desetibojaři zakončili svou dvoudenní soutěž v Riu krátce předtím, než jamajský fenomén Usain Bolt vyhrál závod na 200 metrů a získal osmé olympijské zlato.

"Je to velké potěšení závodit ve stejné éře jako Usain Bolt. Nesouhlasím s tím, že po něm bude velké prázdno. Myslím, že připravil půdu pro další mladé nastupující atlety. V dalších letech budeme vídat závodníky, kteří budou říkat, že je inspiroval Usain Bolt. Tak jako mě inspiroval Michael Johnson, když mi bylo osm," uvedl Eaton.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články