Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hejnová na medaili nedosáhla. V dramatickém finiši skončila čtvrtá

Rio de Janeiro - Medaile byla blízko, nakonec na ni ale Zuzana Hejnová nedosáhla. Překážkářská mistryně světa dlouho bojovala o cenný kov, v závěrečné rovince ji ale nakonec předběhla Ashley Spencerová z USA. Bronz tak Hejnové unikl o dvě desetiny vteřiny. Závod suverénně opanovala Američanka Dalilah Muhammadová.

Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK autor: Andrew Medichini

Hejnová přišla o medaili až za poslední překážkou, kde nestačila na finiš Spencerové, závod dokončila ve svém letošním maximu 53,92.

"Myslím, že jsem nezaběhla špatný čas. Na to, že jsem pořádně nemohla závodit, jsem s tím časem docela spokojená. Ale myslela jsem si, že poběžím o něco rychleji. Bohužel to nevyšlo," litovala po závodě Hejnová.

Rozhodujícím faktorem, který podle ní přispěl k tomu, že nakonec skončila bez medaile, byla vynucená dlouhá pauza. "Dala jsem do toho maximum, co jsem mohla. Bohužel jsem za poslední překážkou vytuhla a bylo znát, že jsem celou sezonu nemohla závodit. Bylo to takový nevyběhaný," mrzelo českou překážkářku.

Hejnová ale finále zaběhla zcela zdravá a s optimismem vyhlíží další sezonu. "Nic mě nelimituje, takže snad poběžím ještě dvě poslední kola diamantovky, dám si volno a pak už se začnu připravovat na příští rok," plánuje.

Novou olympijskou šampionkou je další běžkyně z USA Dalilah Muhammadová, jež časem 53,13 sekundy porazila o 42 setin dánskou mistryni Evropy Saru Slottovou Petersenovou z USA.

Výsledky finále olympijského běhu na 400 m překážek žen

1. Muhammadová (USA) 53,13, 2. Slottová Petersenová (Dán.) 53,55, 3. Spencerová (USA) 53,72, 4. Hejnová (ČR) 53,92, 5. Traceyová 54,15, 6. Nugentová 54,45, 7. Russellová (všechny Jam.) 54,56, 8. Doyleová (Brit.) 54,61, ...v semifinále 24. Rosolová (ČR) 57,39. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články