Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Britská královna taekwonda znovu vyhrála. Jordánec bere první medaili pro svou zemi

Rio de Janeiro - Britka Jade Jonesová dokazuje naprostou dominanci v taekwondu kategorie do 57 kg. V souboji dvou nejlepších bojovnic porazila Evu Calvo Gomezovuo ze Španělska 16:7. Třiadvacetiletá Jonesová tak obhájila zlato z Londýna. Jordánský taekwondista Ahmad Abughauš porazil ve finále kategorie do 68 kg Rusa Denisenka a naopak získal pro svou zemi historicky první olympijskou medaili.

Jade Jonesová (vpravo) ve finále turnaje do 57 kg
zdroj: Reuters

Jonesová dokázala v zápase hned třikrát nohou zasáhnout hlavu soupeřky. Nerozhodilo ji ani dotáhnutí Španělky na těsný průběžný rozdíl 8:7. V zápasech o bronz uspěla Íránka Kimia Alizadeh Zenoorinová a Egypťanka Hedaja Wahbáová.

Abughauš přiveze do Jordánska první olympijskou medaili, a to hned zlatou, díky výhře 10:6. Klíčem k jeho úspěchu byly krátce za sebou rychlé kopy na hlavu, kterými získal rozhodující náskok.

Denisenko si polepšil oproti posledním hrám v Londýně, odkud si odvezl bronz. Tu v Riu vybojovali Španěl Joel González a Korejec I Te-hun.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam taekwonda: do 57 kg (Ž), do 68 kg (M

TAEKWONDO

Muži: Do 68 kg 1. Abughauš (Jor.), 2. Denisenko (Rus.), 3. González (Šp.) a I Te-hun (Kor.), 5. Achab (Belg.) a Contreras (Ven.), 7. Ghofran (Egypt) a Tazegül (Tur.).

Ženy: Do 57 kg 1. Jonesová (Brit.), 2. Calvová (Šp.), 3. Zenúrinová (Írán) a Vahbaová (Egypt), 5. Asemaniová (Belg.) a Glasnovicová (Švéd.), 7. Bakkalová (Mar.) a Harnsujinová (Thaj.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články