Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Isinbajevová je v komisi sportovců MOV. Je to kompenzace, raduje se tyčkařka

Rio de Janeiro - Tyčkařka Jelena Isinbajevová na olympiádě v Riu chybí kvůli zákazu pro ruské sportovce, přesto byla zvolena do komise sportovců Mezinárodního olympijského výboru. Ruská atletka považuje volbu za zadostiučinění.

Jelena Isinbajevová
zdroj: AP autor: Matt Dunham

Olympijská vítězka z Atén a Pekingu a bronzová medailistka z Londýna Isinbajevová patří mezi 67 kvalifikovaných ruských atletů, kterým mezinárodní federace IAAF kvůli zprávě antidopingové agentury WADA o státem řízeném dopingu v zemi zakázala start v Riu.

Světová rekordmanka, u níž se nenašel pozitivní dopingový test, patřila k nejhlasitějším kritičkám tohoto rozhodnutí a byla neoficiální mluvčí vyřazených atletů. V Riu od svých sportovních kolegů dostala 1365 hlasů a společně s třemi dalšími novými členy byla zvolena na osm let do komise, jež reprezentuje zájmy sportovců a bývá pojítkem mezi účastníky Her a organizátory.

"Děkuji všem, kteří pro mě tady v Riu hlasovali," řekla Isinbajevová v olympijské vesnici. "Připravovala jsem se na tyto Hry hodně dlouho a naneštěstí jsem nedostala šanci závodit. Tohle je pro mě svým způsobem kompenzace, takže jsem za to velmi vděčná," uvedla čtyřiatřicetiletá atletka.

Z 23 kandidátů uspěli ještě maďarský plavec Dániel Gyurta, německá šermířka Britta Heidemannová a korejský stolní tenista Rjo Sung-min.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články