Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kelemen: Z výsledků jsem rozpolcený, nepodařilo se vyladit formu

Rio de Janeiro – Dráhový cyklista Pavel Kelemen si na olympijském cyklodromu v Riu vyjel sedmnácté místo ve sprintu a 25. v keirinu. Oba výsledky zaostaly za očekáváními, sám Kelemen přiznává, že se mu nepodařilo ideálně vyladit formu. "Z obou disciplín jsem rozpolcený, nemám dobrý pocit," přiznal ve studiu České televize úřadující mistr Evropy v keirinu.

Pavel Kelemen končí v keirinu po opravách prvního kola
zdroj: Reuters

V Londýně si Kelemen v keirinu vyjel desáté místo, umístění ve třetí desítce z Ria je tedy zklamáním.

Ve své první rozjížďce keirinu skončil poslední sedmý a podobně vypadala i následná oprava, kterou dokončil na čtvrtém místě ze čtyř závodníků. "Doufal jsem, že se mi oprava povede, ale bohužel to pro mě nedopadlo dobře," vrací se český cyklista ke svému vystoupení.

"Celé dva roky jsme věnovali tomu, abych sem přijel s formou, ale bohužel se to nepovedlo. Nejezdilo se mi tady dobře a bylo to vidět i v televizi," přiznává.

Je nám líto, video expirovalo.
Kelemen: Z výsledků nemám dobrý pocit

Cyklisté měli být v keirinu diskvalifikováni

Kelemen se v vrátil i k mimořádně dramatickému průběhu finále keirinu, které se podařilo odjet až na třetí pokus. Závod byl dvakrát zastaven kvůli porušení pravidel, když někteří z jezdců neudrželi nervy a předjeli zaváděcí motocykl. Nejprve hrozilo vyloučení Britovi Jasonu Kennymu a Azizulhasnimu Awangovi z Malajsie, při dalším startu měl stejný problém Němec Joachim Eilers.

Na rozhodnutí o jejich případné diskvalifikaci se v prvním případě čekalo přes čtvrt hodiny, rozhodčí nakonec ponechali kompletní šestici účastníků ve hře.

"I na velkých závodech se už mnohokrát stalo, že se to odstřelilo a závodník byl diskvalifikovaný. Podle mého názoru, když předjeli dernu, měli být diskvalifikovaní," tvrdí Kelemen. Podle něj mohou rozhodovat v boji o pozice centimetry a jezdci, kteří předjedou dernu ještě před jejím odstoupením, získávají nefér výhodu.

Šampionem v keirinu se nakonec stal favorizovaný Jason Kenny a dovršil tím triumfální vystoupení britských cyklistů na Hrách v Riu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články