Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Brazilské házenkářky si o medaile nezahrají, Norky deklasovaly Švédsko

Rio de Janeiro – Hráčky pořadatelské země nenavázaly na suverénní výkony ze základní skupiny a ve čtvrtfinále senzačně podlehly Nizozemsku 23:32. O cenné kovy budou bojovat také Francouzky, které dotáhly do úspěšného konce stíhací jízdu v duelu proti Španělsku a po výhře nad Švédskem i největší favoritky olympijského turnaje z Norska. Neporazitelnost stále drží Rusky.

Norská házenkářka Lokeová střílí na branku Švédska
zdroj: REUTERS autor: Marko Djurica

Házenkářky Brazílie, mistryně světa z roku 2013, nezvládly zejména druhý poločas. S Oranjes prohrály po dlouhých pěti letech. Nutno však podotknout, že naprosto zaslouženě. Svěřenkyně Henka Groenera totiž domácímu celku nasázely po změně stran dvacet branek a v semifinále je čeká Francie. Střelecky excelovala především šestigólová Polmanová.

Reprezentantky ze země galského kohouta předvedly proti Španělsku nevídaný obrat. Během druhé půle smazaly sedmibrankové manko, čímž si vynutily prodloužení. V něm nakonec převážily misky vah na svou stranu a s přispěním notné dávky štěstí postoupily mezi nejlepší čtyři celky.

Obhájkyně olympijského zlata z Norska překvapení nedopustily, derby se Švédskem měly pod kontrolou od úvodních minut. Už před odchodem do kabin vedly 19:7. Tým kolem Oftedalové a Morkové nakonec zvítězil 33:20 a v semifinále vyzvou dosud neporažené Rusky.  

Sborná vyhrála i šestý duel na brazilských Hrách, když bez větších problémů dotáhla do zdárného konce souboj proti Angole. Africký tým sice v průběhu závěrečné pětiminutovky mohutně snižoval hrozivé manko, střelecky se činila především osmigólová Bernardová, ale ani její fantastický výkon k postupu nestačil.

Házená - ženy:

Čtvrtfinále:

Nizozemsko - Brazílie 32:23 (12:11)

Francie - Španělsko 27:26 po prodl. (5:12, 23:23)

Norsko - Švédsko 33:20 (19:7)

Rusko - Angola 31:27 (18:14)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články