Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Německé plážové volejbalistky získají jako první Evropanky medaili na OH

Rio de Janeiro - Německé beachvolejbalistky Laura Ludwigová a Kira Walkenhorstová se stanou historicky prvními Evropankami, které získají na olympijských hrách medaili v plážovém volejbale. V semifinále přehrály nejvýše nasazené Brazilky Larissu s Talitou 2:0 a postoupily do finále, kde změří síly s další domácí dvojicí Agatha-Barbara. Čtvrté olympijské zlato tudíž nezíská Američanka Kerri Walshová Jenningsová.

Kira Walkenhorstová (vlevo) a Laura Ludwigová
zdroj: Reuters autor: PILAR OLIVARES

V semifinále Ludwigová s Walkenhorstovou potvrdily, že se jim proti tomuto brazilskému páru daří. S Larissou a Talitou před dnešním zápasem vyhrály tři ze čtyř vzájemných utkání. První set semifinále v Riu vyhrály v koncovce 21:18, když Larissa při snaze o odvrácení druhého setbolu zkazila podání. Ve druhém povolily Jihoameričankám jen dvanáct bodů.

Třicetiletá Ludwigová a o pět let mladší Walkenhorstová by rády ve finále navázaly na úspěch krajanů Juliuse Brinka a Jonase Reckermanna, kteří získali zlaté olympijské medaile v plážovém volejbalu před čtyřmi lety v Londýně.

Walshová čtvrté zlato nezíská

Americká beachvolejbalová legenda Kerri Walshová Jenningsová další olympijský titul nepřidá. S April Rossovou podlehly v bouřící aréně na pláži Copacabana domácím Brazilkám Agathě a Barbaře 20:22, 18:21.

"Mohly jsme je rozmáznout, a to říkám s veškerým respektem. Ale ony nás přehrály ve všech směrech," uznala Walshová. "Je to hrozný pocit," komentovala první olympijskou porážku v kariéře. A dostala také otázku, jestli se ještě může pokusit získat další olympijské zlato za čtyři roky v Tokiu. "Vím, že mohu. Ale nevím, jestli to chci," řekla.

Walshová Jenningsová dokázala vyhrát olympijské turnaje v Aténách, Pekingu i Londýně s Misty Mayovou, brazilský písek jí však štěstí nepřinesl. Den po 38. narozeninách podlehla s Rossovou úřadujícím mistryním světa, které zářily při obraně v poli a americké soupeřky předčily i v útoku.

Mužské finále nabídne brazilsko-italský souboj

I v mužském turnaji má pořadatelská země zastoupení v boji o titul. Očekávaní domácích fanoušků se pokusí naplnit Alison a Bruno Schmidt. Soupeři úřadujících mistrů světa budou Italové Paolo Nicolai a Daniele Lupo. Oba páry si prošly v semifinále těžkými bitvami a vyhrály nejtěsnějším rozdílem ve třetím setu.

"Fanoušci jsou třetím hráčem. Vymačkají z nás to nejlepší, a když se nedaří, donutí nás hrát líp," pochvaloval si Alison bouřící dvanáctitisícovou arénu na Copacabaně. "Všechny zajímá jen jedno: vybojovat zlato pro Brazílii," dodal dvoumetrový beachvolejbalista, jenž v Londýně získal s Emanuelem stříbro.

Plážový volejbal:

Muži - semifinále:

Alison, Bruno Schmidt (1-Braz.) - Brouwer, Meeuwsen (2-Niz.) 2:1 (17, -21, 14)

Nicolai, Lupo (10-It.) - Semjonov, Krasilnikov (8-Rus.) 2:1 (-15, 16, 13)

Ženy - semifinále:

Ludwigová, Walkenhorstová (4-Něm.) - Larissa, Talita (1-Braz.) 2:0 (18, 12)

Agatha, Barbara (2-Braz.) - Rossová, Walshová Jenningsová (3-USA) 2:0 (20, 18)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články