Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čakvetadze ve finále zdolal mistra světa, Lopéz má třetí olympijské zlato

Rio de Janeiro - Ruský zápasník v kategorii do 85 kg Davit Čakvetadze získal zlatou medaili vítězstvím nad Žanem Belenjukem, úřadujícím světovým šampionem. V supertěžké váze si už třetí olympijské zlato vybojoval Kubánec Mijaín Nunez Lopéz.

Čakvetadze se raduje ze získání zlaté medaile
zdroj: ČT4

První místo v zápasnické kategorii do 85 kg zaujmul Davit Čakvetadze z Ruska. Ve svém prvním velkém úspěchu ve světové konkurenci porazil úřadujícího mistra světa Ukrajince Žana Belenjuka.

Třiadvacetiletý gruzínský rodák Čakvetadze si zopakoval úspěch z loňských Evropských her v Baku, kde ve finále pokořil právě Belenjuka. Ten tak bere opět stříbro, o bronz se v kategorii do 85kg v řeckořímském stylu podělili Němec Denis Kudla a Bělorus Javid Hamzatov.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam řecko-římského zápasu: do 85 kg, do 130 kg (M)

Už třetí olympijské zlato získal Kubánec Mijaín Nunez Lopéz ve finále supertěžké váhy. Pětinásobný mistr světa se z vítězství nad Rizaou Kayaalpem z Turecka radoval hned dvakrát.

V utkání o zlato v kategorii do 130 kg totiž došlo ke kuriózní situaci, kdy rozhodčí zápas nakrátko ukončili v momentě, kdy Lopéz vedl už 5-0 na body. Nakonec se v zápasu pokračovalo, Kubánce ale falešná radost ze zlata nijak nevyvedla z míry a pokračoval v suverénním sportovním výkonu.

Jeho soupeř, bronzový medailista z Londýna Kayaalp si tentokrát polepšil a skončil druhý. Na bronz v supertěžké váze v řeckořímském stylu dosáhli Sabah Shariati z Ázerbájdžánu a Rus Sergej Semenov.

Muži – zápas řeckořímský:

Do 130 kg: 1. López (Kuba), 2. Kayaalp (Tur.), 3. Šariati (Ázerb.) a Semjonov (Rus.), 5. Popp (Něm.) a Nabi (Est.), 7. Kajaia (Gruz.), 8. Euren (Švéd.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články