Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Whitlock přepsal britskou historii, pro ostrovní stát získal první gymnastické zlato

Rio de Janeiro - Na loňském světovém šampionátu v Glasgowě se Max Whitlock stal prvním britským mistrem světa ve sportovní gymnastice a britskou historii tradičního sportovního odvětví přepsal i v Riu. Po bronzu ve víceboji Whitlock dobyl v prostných pro svou zemi premiérové olympijské zlato. O chvíli později navíc v neděli triumfoval i na koni našíř.   

Max Whitlock
zdroj: Reuters autor: Athit Perawongmetha

"Ani jsem si pořádně neuvědomil, co se mi povedlo v prostných. Měl jsem před sebou ještě jednu disciplínu, takže jsem se musel jít rozcvičit a soustředit se na svůj výkon," prohlásil po dvojitém prvenství třiadvacetiletý rodák z Hemel Hempsteadu poblíž Londýna.

Historický večer pro Brity ještě umocnil druhým místem na koni našíř Louis Smith. "Bylo super vidět stoupat dvě naše vlajky, opravdu skvělý pocit," řekl Whitlock novinářům. Po olympiádě si držitel dvou bronzů z londýnských her plánuje dát kratší pauzu, potom se opět vrátí k tréninku. Gymnastice se věnuje od sedmi let, v poslední době trénuje šestkrát týdně.

"Pořád je co se učit. Každý závod mě motivuje k tomu, abych se ještě více vrhnul do tréninku a naučil se něco nového," uvedl Whitlock, který lituje jediné věci. Kvůli svému zvyku nesledovat cvičení soupeřů přišel ve finále víceboje o vystoupení svého idolu a šampiona Koheie Učimury z Japonska. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články