Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hradecká a Štěpánek získali pro český tenis třetí bronz

Rio de Janeiro – Celkem tři bronzové medaile získali čeští tenisté na olympijském turnaji. To poslední vyhrál smíšený pár Radek Štěpánek a Lucie Hradecká. V souboji o třetí místo čeští tenisté překonali indickou dvojici Saniu Mirzaovou a Rohana Bopanna ve dvou setech 6:1 a 7:5.

Radek Štěpánek a Lucie Hradecká
zdroj: Reuters

Jednatřicetiletá Hradecká slaví druhý cenný kov na olympiádě po deblovém stříbru z Londýna před čtyřmi lety. V Riu získala medaili na druhý pokus, když v sobotním souboji o bronz prohrála s Andreou Hlaváčkovou čtyřhru. Veterán Štěpánek se v 37 letech dočkal premiérového olympijského cenného kovu.

Český deblový pár vstoupil do zápasu snově. Oba čeští tenisté byly bezchybní na síti a bez větších problémů se jim podařilo indickým hráčům vzít jejich podání. Během prvních 25 minut tak měli za vedení 5:0 první dva setboly. Bopannovi se sice během jeho podání podařilo snížit, Hradecká se Štěpánkem už ale další komplikace nepovolili. První sadu získali snadno 6:1.

Finále smíšené čtyřhry na olympiádě v Riu
zdroj: Reuters

Druhý set tak jednoznačnou záležitostí nebyl. První game sice Češi získali, následně ale Štěpánek ztratil svůj servis a poté break Indové potvrdili. Tento moment vrátil čtvrtý nasazený pár zpět do utkání. Přestože Štěpánek srovnal čistou hrou během svého podání na 3:3, světová deblová jednička Mirzaová skóre opět zvrátila ve prospěch Indů.

V druhé části druhého setu se naši hráči opět zvedli. Za stavu 5:5 pak Mirzaová udělala dvě dvojchyby a páska posunula český pár do jejich šestého gamu. V něm během podání Lucie Hradecké získali dva mečboly, z nichž hned ten první dokázali proměnit.

Vítězi turnaje mixů se poté stali Bethanie Matteková-Sandsová a Jack Sock. V americkém finále zdolali 6:7, 6:1, 10:7 Rajeeva Rama s Venus Williamsovou, jež páté zlato nezískala. Triumfy má ze singlu v Sydney a deblové s mladší sestrou Serenou ze Sydney, Pekingu i Londýna. V moderní éře jako první dokázala vybojovat stupně vítězů ve všech třech kategoriích.

Smíšený debl Hradecká-Štěpánek navázal na úspěchy českých tenistek ze včerejšího dne. Nejprve Petra Kvitová porazila v zápase o třetí místo Američanku Keysovou, poté se večer v dámské čtyřhře odehrál ryze český souboj o druhou bronzovou medaili. V něm byly nakonec úspěšnější Barbora Strýcová a Lucie Šafářová.

Radek Štěpánek a Lucie Hradecká
zdroj: Reuters

K medaili stačily dvojici dvě výhry

Cestu k olympijské medaili zahájil český deblový pár výhrou bez boje. Španěl Rafael Nadal, který se na olympijský turnaj přihlásil s krajankou Garbiňe Muguruzaovou, se chtěl věnovat svým výkonům v singlu, takže k utkání 1. kola nenastoupili. Další zápasy však byly mnohem obtížnější.

Čtvrtfinálový duel s rumunskou dvojicí Irina-Camelia Beguová, Horia Tecau se protáhl až do brzkých ranních hodin, přesto v něm zvítězili 6:4 a 7:5 Hned druhý den pak nastoupili k semifinále, v němž i kvůli únavě Hradecké z ostatních zápasů v dámské čtyřhře podlehli Američanům Bethanii Mattekové-Sandsové a Jacku Sockovi 4:6, 6:7.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články