Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Fuksa: Nejsem rozmazlený, aby mě tady něco štvalo

Rio de Janeiro - Skoro to vypadá, že si Martin Fuksa v Riu nevšímá vůbec ničeho, kromě jeho samotného. Český závodník se nehodlá rozptylovat výkony svých soupeřů ani podmínkami na závodišti.

Martin Fuksa
zdroj: ČTK autor: Alföldi Tibor

"Nejsem rozmazlený, aby mě tady něco štvalo, jsem naprosto spokojený. Co se týče závodiště, pádloval jsem už na regulérnějších, ale neřeším nic, je to prostě olympiáda a já se budu snažit co nejvíc," slíbil Fuksa. Na zádrhele a nepříjemnosti je připravený. "Jsou to pro všechny stejné podmínky," dodal.

Neděsí se ani větru a vysokých vln, které notně potrápily veslaře. "Věřím, že na ty naše závody vítr ani vlny nebudou. Samozřejmě, že mi to nevyhovuje, ale ostatním závodníkům také ne, máme rádi klidnou hladinu. Ale takhle to prostě je a my s tím musíme počítat," konstatoval. "Netrápí mě nic. Ani nesmí. Jsem pozitivní, i když není všechno stopro. Snažím se brát to pozitivně a věřit tomu, že na ten náš čas bude všechno v pohodě," prohlásil.

Zabydlel se, najel si na své rituály, které nerad mění. Nevyužije proto ani byt na Copacabaně, v blízkosti laguny, aby měl blízko na závody. "Mám všechny věci tady, mám to tady v klidu. Samozřejmě cesta tam je delší, budu muset vstávat dřív, ale pro mě to bude výhoda," bral to zase pozitivně. "Budu dřív na nohách a dřív rozhýbaný," pousmál se.

Brendela Fuksa nesleduje

Zprávy o tom, v jaké formě je třeba největší soupeř Němec Sebastian Brendel, nemá. Nevyhledává je a nechávají ho naprosto klidným.  "Nekoukám na soupeře, budu se soustředit sám na sebe a to, myslím, bude nejlepší," řekl.

V Riu nasává atmosféru a zatím nepociťuje výraznou nervozitu z blížícího se životního závodu. "První napětí přišlo, když jsem se díval na veslaře Ondru Synka. To jsem byl nervózní i za něj, protože mě to za chvíli čeká. Jinak jsem úplně v pohodě, až se tomu divím. Nervozita a všechno okolo přijde. Ale teď je to dobře, po týdnu v nervozitě bych na start ani nemusel chodit," domníval se.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články