Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Držitel zlata z Londýna se v nové váze neosvědčil, světový šampion jde do finále

Rio de Janeiro – Obhájce zlaté medaile z minulých Her Roniel Iglesias nezvládl premiéru ve velterové váze, dvojnásobný světový šampion amatérů Tiščenko jde do finále turnaje v kategorii do 91 kg.

Iglesiasův debut ve velterové váze skončil porážkou
zdroj: ČT4 autor: Peter Cziborra

Roniel Iglesias z Kuby vypadl ve čtvrtfinále turnaje velterové váhy. Držitel zlaté medaile z Londýna a bronzové z Pekingu v kategorii do 69 kg bojoval vůbec poprvé, přechod se mu ale vymstil, když jej hned na samém startu vyřadil Shakram Giyasov z Uzbekistánu. Giyasov oslavil vítězství hlasitým pokřikem, Iglesias prohru nesl těžce a odmítl se k jednomyslnému výsledku 3:0 jakkoliv vyjádřit.

O želízko v ohni přišli ve vyřazovacích bojích také Irové, Steven Donnelly podlehl světovému šampionovi Mohammedovi Rabiimu z Maroka. Donnelly přitom začal skvěle, vyznamenal se dobrým postojem a rychlými kombinacemi. Maročan se však k němu začal víc a víc přibližovat a v těsné blízkosti se irský boxer už nedokázal vyhýbat tvrdým úderům soupeře. Od druhého kola se Donnelly navzdory pár šikovným trefám už jen trápil, v zápase nakonec prohrál děleným rozhodnutím 1:2.

Ve zbylých čtvrtfinálových duelech dominoval vítězstvím ve všech kolech Francouz Souleymane Diop Cissokho nad Saylomem Ardeem z Thajska a Daniyar Yeleussinov z Kazachstánu přebodoval Gabriela Maestreho z Venezuely 3:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam boxu: do 52 kg, do 69 kg, do 91 kg, +91 kg (M)

Amatérský mistr světa jde do boje o zlato

Úřadující světový šampion v amatérském boxu Jevgenij Tiščenko se posouvá do finále těžkých vah po zvládnutém zápase s Rustamem Tulaganovem z Uzbekistánu. Rus zasypával soupeře direkty z první ruky a využíval delšího rozpětí paží. Po zápase s Tulaganovem, který vyřazením bere bronz, prohlásil, že se cítil jistější než na začátku olympiády.

O zlato se Tiščenko porve s Kazachstáncem Vasilijem Levitem, jenž nepovolil Kubánci Erislandymu Savonovi zisk ani jednoho kola.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články