Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

O titul olympijského šampiona se utká Murray s Del Potrem

Rio de Janeiro - Ve finále olympijského turnaje tenistů se utkají dva medailisté z minulých Her. Obhájce titulu Andyho Murrayho vyzve přemožitel světové jedničky Novaka Djokoviče Argentinec Juan Martín del Potro, který před čtyřmi lety v Londýně získal bronz. Murray v dnešním semifinále porazil 6:1 a 6:4 turnajovou čtyřku Japonce Keie Nišikoriho. Někdejší čtvrtý hráč světa Del Potro udolal po setech 5:7, 6:4 a 7:6 olympijského šampiona z Pekingu Španěla Rafaela Nadala.

Andy Murray
zdroj: Reuters

Favorizovaný Murray v semifinále neztratil ani jednou servis. V prvním setu povolil japonskému soupeři jedinou hru, o osudu druhé sady rozhodl Murrayho brejk v pátém gamu. Britský tenista, který před čtyřmi lety vyhrál olympijský turnaj na wimbledonské trávě, tak má jistou minimálně stříbrnou medaili. Nišikoriho čeká zápas o bronz.

Druhé semifinále bylo mnohem vyrovnanější. Nenasazený Del Potro, který je po vleklých zdravotních problémech až ve druhé stovce žebříčku, první set s turnajovou trojkou Nadalem prohrál 5:7. Pak ale začal ještě více platit jeho drtivý forhend, kterým rozstřílel Djokoviče. Na začátku druhého setu se dostal do vedení 3:1 a náskok brejku udržel.

Del Potro vyřadil v semifinále Nadala
zdroj: Reuters

V rozhodujícím setu si do stavu 4:4 oba tenisté drželi podání. Del Potro pak prolomil Španělův servis a šel podávat na postup, jenže Nadal se vzepjal a čistou hrou si podání vzal zpátky. O osudu utkání tak rozhodla zkrácená hra. Del Potro v ní měl od začátku převahu a po třetím proměněném mečbolu ji vyhrál 7:5.

Nadal, který v pátek v Riu vyhrál po boku Marca Lópeze čtyřhru, se tak nestane prvním dvojnásobným olympijským medailistou v tenisové dvouhře. Murray to může dokázat, pokud v nedělním finále zdolá argentinského kata nasazených hráčů. Finále se bude hrát na tři vítězné sety.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Del Potro - Nadal

Výsledky tenisu:

Semifinále dvouhry:
Del Potro (Arg.) - Nadal (3-Šp.) 5:7, 6:4, 7:6 (7:5);
A. Murray (2-Brit.) - Nišikori (4-Jap.) 6:1, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články