Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Sama jsem na sebe zvědavá, řekla Hejnová. Jako stará bába ale už nechodí

Rio de Janeiro – Na olympiádě už začaly atletické disciplíny. Zuzana Hejnová si však na start ještě pár chvil počká. V Riu de Janeiro tak zatím absolvovala poslední přípravu a přiznává, že ač se cítí dobře, sama je na svůj výkon zvědavá. Ve vesnici si mezitím stačila vyzkoušet i zlatou medaili Lukáše Krpálka. "Fakt mi sluší," zhodnotila s tím, že by si domů chtěla také přivézt jednu.

Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK autor: Alföldi Tibor

Když v Riu přišla na rozcvičovací stadion, soupeřky po ní zvědavě pokukovaly. "Možná jsem běhala rychleji, než jsem měla," přiznala s úsměvem, že se trochu předváděla.

Její forma, to je pro všechny obrovská neznámá. V letošní sezoně nastoupila na své trati všehovšudy jednou při Zlaté tretře, pak běžela jen testovací dvoustovku v Táboře a 300 metrů překážek v Chebu. Celý rok o ní soupeřky nevěděly a česká překážkářka toho chce využít. V rozběhu i v semifinále chce maximálně šetřit síly. Jako to ve své době dělávala Američanka Lashinda Demusová, mistryně světa z roku 2011.

"I kdybych měla z rozběhu postoupit z třetího místa, tak mi to vadit nebude. Demusové bych také vždycky dala nejdřív korunu, pak to ve finále napálila a vyhrála. Takže tak bych si to představovala," plánovala Hejnová.

Sama ale neví, co od sebe čekat. Celé jaro doháněla manko zaviněné bolavou Achillovou šlachou, vynechávala jeden závod Diamantové ligy za druhým a nejela ani na ME do Amsterdamu. "Jsem na to sama zvědavá. Věřím tomu, že připravená jsem dobře a snad se s tím srovnám rychle. Nemám na to moc času, rozběh, semifinále a...," nechtěla zakřiknout očekávaný hladký postup do boje o cenné kovy.

Už nechodím jako stará bába, ale opět jako mladá paní

Pocitově na tom je prý dobře. Když jí trenér změřil tréninkové časy došlapů za překážkami, byl spokojený. "Z posledních tréninků mám docela radost. Dneska mám poslední v tretrách a pak už budu jen odpočívat. Takže myslím, že jsem připravená," řekl Hejnová.

Bolavá noha ji už netrápí vůbec. V tretrách prý je to bez problémů. "Jak už teď tolik netrénuju a víc jsem odpočívala, tak už i ráno je to docela dobré. Už nechodím jako stará bába, už chodím jako mladá paní. Věřím, že jsem se probudila včas," smála se Hejnová.

V Riu trénovala i přes špatné počasí, které v olympijském dějišti v posledních dnech panuje. Fouká vítr, prší, je zima. "Rovinky jsem běhala v dešti tady ve vesnici, naštěstí velká zima není, ale ten vítr je nepříjemný, doufám, že se to uklidní. Protože to jinak znehodnotí výkony, i když to všechny budeme mít stejné," vysvětlila.

Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK/AP/ autor: ANTHONY ANEX

Do Brazílie letěla linkou v obchodní třídě, takže si užila luxus cestování. V olympijské vesnici ale kdovíjaký komfort nemá. "Myslím, že je to nejslabší, co jsem na olympiádě viděla, ubytování i jídlo. Ale máme skvělé zázemí, místnost, kde se všichni scházejí, dáváme si kafe, to v Londýně ani v Pekingu nebylo," našla na Riu přece jen nějaké plus.

Na olympijské hry si přivezla obarvené nehty na rukách v barvách vlajky a olympijských kruhů a má i další novinku. Každou tretru bude mít jinou. Jeden pár jí byl malý, druhý větší, tak obutí nakombinovala. "Takže budu mít jednu tretru větší, druhou menší, ale sedí mi to dobře. Každej má jednu nohu větší, ne?" dodala s úsměvem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články