Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nizozemské hokejistky stále vévodí tabulce, druhé jsou Novozélanďanky

Rio de Janeiro – Sedmý den pod olympijskými kruhy nabídl dvě utkání v ženském pozemním hokeji ve skupině A. Obě utkání skončila remízou, ale zatímco v utkání mezi Čínou a Jižní Koreou nepadla ani jedna branka, hokejistky Nového Zélandu hrály s Nizozemskem 1:1. I přes jednobodový zisk zůstávají Holanďanky i nadále v čele tabulky. 

Utkání Nizozemsko - Nový Zéland
zdroj: REUTERS/Vasily Fedosenko

Vyrovnané utkání mezi Jižní Koreou a Čínou skončilo i přes přavahu Číňanek bezbrankovou remízou. Favorizované Číňanky nedokázaly v utkání vstřelit ani jednu branku, i když v poslední čtvrtině utkání měly jasnou převahu.

Oba týmy vstupovaly do utkání s rozdílnými ambicemi, zatímco Číňanky chtěly získat tři body, a posunout se tak v tabulce o příčku výš, korejský cíl byl především zachránit se a pokračovat v turnaji. Čína aktuálně drží v tabulce čtvrtou příčku, Korea je po pátečním utkání na sestupové pozici a už nemá šanci postoupit do čtvrtfinále.

Stejně jako korejsko-čínský duel neměl zápas mezi Nizozemskem a Novým Zélandem vítěze. Až do poslední minuty utkání se zdálo, že Nizozemky vyhrají o jediný gól, který vstřelila Maartje Paumenová. Novozélanďanky nakonec vydřely bod, když se 68 sekund před koncem utkání trefila kapitánka Zélandu Kyle Whitelocková. Nizozemky stále zůstavájí na čele tabulky skupiny A, za ně se ale posunuly právě Novozélanďanky, které na druhém místě vystřídaly Německo.

Pozemní hokej - ženy:

Skupina A:

Jižní Korea - Čína 0:0

Nový Zéland - Nizozemsko 1:1 (0:1).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články