Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Argentina

Volejbalový turnaj zná většinu čtvrtfinalistek, Argentinky získaly naději

Rio de Janeiro – Ještě před posledními zápasy ve skupinách zná volejbalový turnaj sedm z osmi týmů postupujících do vyřazovacích bojů. Jsou jimi Brazílie, Rusko, Jižní Korea, USA, Srbsko, Čína a Nizozemsko. Šanci na poslední volné místo získaly argentinské hráčky, když ve svém čtvrtém zápase přehrály Kamerunky nejtěsnějším možným rozdílem.

Volejbalové utkání mezi Srbskem a Čínou
zdroj: REUTERS/Yves Herman

Jednoznačná skupina B

Sedmý den pod pěti kruhy byl ve volejbalových kláních zahájen atraktivním utkáním mezi Srbkami a Číňankami. Celý zápas měly jednoznačně pod kontrolou Evropanky, v prvním a druhém setu Srbky své soupeřky smetly shodně 25:19. Za bouřlivé atmosféry v hale zápas ukončila Mihajlovičová, nejlepší hráčka utkání s 18 body, a Srbky tak vyhrály jasně 3:0.

V dalším utkání sice překvapivě nechaly Američanky Italkám jeden set, větší drama však nepřipustily. Portoričanky jsou oproti Italkám stále bez získaného setu a díky jasné prohře s Nizozemkamy tak ztatily poslední naděje na postup do čtvrtfinále. Z jednoznačně se vyvíjející skupiny tak postupují Američanky, Srbky, Číňanky a Nizozemky. V jakém to bude pořadí, rozhodnou poslední zápasy.

Dramatičtější skupina A

Jen mírně dramatičtější situace je ve skupině A. O naději na postup se zde utkala Argentina s Kamerunem. Ve vypjatém zápase měly střídavě navrch obě strany, přičemž trpělivější byly nakonec Argentinky, které získaly poslední zkrácenou sadu poměrem 15:13. 

V přímém souboji o čtvrtfinále se v neděli utkají s Japonkami, které i přes místy vyrovnaný boj podlehly Rusku ve třech setech. A jelikož si Brazílie poradila s Jižní Koreou, bude očekávaným zápasem závěrečných soubojů právě i vzájemný duel zatím neporažených reprezentací Brazílie a Ruska.

Volejbal, ženy, 12. a 13. srpna

Skupina A

Argentina  Kamerun 3:2 (-19, 19, -26, 21, 13)
Rusko  Japonsko 3:0 (14, 28, 18)
Brazílie - Jižní Korea 3:0 (17, 13, 25)

Skupina B

Čína  Srbsko 0:3 (-19, -19, -22)
USA – Itálie 3:1 (22, 22, -23, 20)
Nizozemsko  Portoriko 3:0 (14, 22, 16)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články