Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Štěpánek s Hradeckou postoupili bez boje. Španělé duel odřekli

Rio de Janeiro - Mimořádně úspěšný čtvrtek pro český tenis v Riu přinesl další postup – i když nepříliš obvyklou cestou. Smíšený pár Lucie Hradecká, Radek Štěpánek prošel prvním kolem bez boje poté, co Španělé Garbine Muguruzaová a Rafael Nadal utkání na poslední chvíli odřekli. O postup do semifinále si česká dvojice zahraje s rumunským párem Irina Beguová, Horia Tecau.

Pár Štěpánek - Hradecká v akci
zdroj: Reuters

Proč třetí nasazený pár ze soutěže mixů odstoupil, zatím není jasné, pravděpodobně to však bude kvůli velkému hernímu vytížení Nadala. Bývalá světová jednička, která se v Riu vrátila na kurtu po zranění, ve čtvrtek nejprve postoupila ve dvouhře a následně po boku Marca Lópeze i ve čtyřhře.

Nadal se tak zřejmě rozhodl šetřit síly a smíšenou čtyřhru obětovat. Jeho spoluhráčka Muguruzaová v Brazílii neměla příliš dobrou formu. Nečekaně prohrála už v osmifinále singlu dvakrát 1:6 s Portoričankou Mónicou Puigovou, která následně postoupila do semifinále, v němž změří síly s českou jedničkou Petrou Kvitovou. V ženské čtyřhře Muguruzaová ve čtvrtek prohrála čtvrtfinále.

Rafael Nadal
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Štěpánek s Hradeckou jsou sice od přímého souboje o medaile jeden zápas, rádi by však navázali na úspěšnou šňůru svých kolegů. Do semifinále totiž postoupily oba české páry - Lucie Šafářová s Barborou Strýcovou a následně i obhájkyně stříbra z Londýna Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou. Ve dvouhře se po výhře 6:2 a 6:0 nad Ukrajinkou Jelinou Svitolinovou dostala mezi nejlepší čtyři Petra Kvitová. 

V součtu s jistou medailí z ženského deblu má zatím česká výprava v Riu tři cenné kovy. Zlato dnes získal judista Lukáš Krpálek, ve středu vybojoval bronz ve vodním slalomu Jiří Prskavec.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová smetla Svitolinovou a postoupila do semifinále


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články