Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Belgičtí hokejisté si poradili i se Španěly a zůstávají stoprocentní

Rio de Janeiro – Jediným týmem, kterému v turnaji pozemních hokejistů nikdo nedokázal sebrat body, zůstávají Belgičané. Hráči z Beneluxu porazili v duelu lídrů skupiny A Španěly 3:1. Pěknou osmigólovou přestřelkou skončil zápas ve skupině B mezi Argentinou a Německem.

Radost belgických pozemních hokejistů
zdroj: Reuters

Dosud suverénní Belgičané zatím procházejí olympijskými hrami s noblesou a nadhledem. Dva góly Cedrica Charliera a jedna Emmanuela Stockbroekxe v první polovině udaly rytmus utkání. Pau Quemada z trestného rohu už jen korigoval.

Podobně jako Belgičané zůstávají neporaženi také Nizozemci a Němci ve skupině B. Naši sousedé sehráli skvělý duel plný zvratů s Argentinou. Jihoameričané se ujali vedení, favorité otočili a vedli už 3:1, nakonec však museli zachraňovat bod osm sekund před koncem. Mathias Müller se z trestného rohu nemýlil.

Irsko ve svém nejlepším utkání na turnaji porazilo Kanaďany 4:2. Po poločase vedli Ostrované už o tři branky a náskok si pohlídali.

Nizozemští hokejisté nedopustili překvapení v duelu s Indií. Někdejší velmoc v pozemním hokeji sice dokázala srovnat, ale vyrovnaný stav převážil na stranu Oranjes sedm minut před koncem Mink van der Weerden.

Výsledky pozemního hokeje mužů

Skupina A: Španělsko - Belgie 1:3 (0:3).

Skupina B: Nizozemsko - Indie 2:1 (0:0), Irsko - Kanada 4:2 (3:0), Argentina - Německo 4:4 (2:3).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články