Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Změna taktiky měla ve finále pomoci, Kudějovou ale stála medaili

Rio de Janeiro – Je pověstná tím, že své jízdy jede precizně, bez velkého rizika i chyb. Ve finále olympiády ale kajakářka Kateřina Kudějová svou pověst nepotvrdila. Změna taktiky a nevydařený přejezd válce mezi brankami dvacet a jednadvacet ji nejspíš stály olympijskou medaili.

Zklamaná kajakářka Kateřina Kudějová
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Branky za skokem ve spodní části trati byly jediným náročnějším místem na jinak snazší trati. Do devatenáctky vodní slalomáři najížděli všichni pozadu, na takzvané "erko", pak následoval přejezd do další protivodné branky a přejezd zpět. A právě tam to Kudějové v první jízdě moc nevyšlo. Pro finále se tudíž rozhodla, že cestu válcem zkrátí. Ale přehnala to.

"Chtěla jsem to udělat jinak než v první jízdě, kdy jsem tam měla trochu problém. Ale udělala jsem to trochu víc a objela to z druhé strany," krčila rameny Kudějová. Do neprojeté branky se musela vracet, ztratila hromadu sekund a skončila ve finále poslední. "Hrozně mě to mrzí, je to pro mě zklamání, ale co se dá dělat," brala prohru sportovně.

Je nám líto, video expirovalo.
Finálová jízda Kateřiny Kudějové

Kudějová se na svou jízdu soustředila. Nesledovala ani první finálový závod deblkanoistů, takže nevěděla o krachu reprezentačních kolegů.

"Tušila jsem, že se to nepovedlo, když jsem je zahlídla, ale nechtěla jsem se stresovat," vysvětlila. "Ta chyba nebyla z nervozity. Věděla jsem, že jsem tam měla problém, tak jsem to změnila a nevyšlo to," posteskla si Kudějová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články