Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Baumrtová ani napotřetí nepostoupila z rozplaveb, brzdí ji zdravotní potíže

Rio de Janeiro – Ani ve svém třetím vystoupení v Riu se Simona Baumrtová nepřiblížila svému maximu, v rozplavbě na 200 metrů znak skončila časem 2:13,26 na 23. místě a do šestnáctičlenného semifinále nepostoupila. Česká plavkyně po závodě přiznala, že ji na brazilských Hrách brzdí zdravotní potíže, s nimiž jí doktoři na místě nedokáží pomoci.

Baumrtové chybělo na posun do semifinále 2,58 vteřiny a její vlastní český rekord 2:09,92 jí zůstal vzdálen. V první ze čtyř rozplaveb, v které se představily jen čtyři startující, sice vedla, ale v druhé polovině závěrečné padesátky ztratila a skončila druhá.

Místo úspěchu vyšetření v nemocnici

"Do 150 metrů to bylo dobře rozjeté, bohužel na poslední padesátce mi došly síly, ale to bylo kvůli věcem, které se tady nedokázaly ovlivnit," řekla Baumrtová. "Už asi měsíc se mi motá hlava a tlakem to není. Mám takové celkově narušené tělo, takže hned po příletu jdu do Ústřední vojenské nemocnice v Praze, kde mám domluvené komplexní vyšetření s možností, že tam budu i hospitalizovaná na nějakých pár dní," přiznala česká plavkyně.

Před čtyřmi roky v Londýně vybojovala Baumrtová na znakařské stovce 10. místo. V Riu v této disciplíně skončila na 17. pozici o 19 setin sekundy za postupem a na 200 metrů polohový závod obsadila 36. místo. Představí se ještě v polohové štafetě na 4 x 100 metrů.

Plavání - rozplavby:

Ženy:

200 m znak: 1. Hosszúová (Maď.) 2:06,09, ...23. Baumrtová (ČR) 2:13,26 - nepostoupila do semifinále. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články