Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Kvitová si pohrála se Svitolinovou a je mezi nejlepšími čtyřmi

Rio de Janeiro – Petra Kvitová se zlepšila oproti čtvrtfinálovému utkání a lehce zvládla duel s Elinou Svitolinovou. Česká hráčka se moc nenadřela a zvítězila 6:2 a 6:0. Postoupila tak do semifinále olympijského turnaje. O finále si zahraje s Portoričankou Monicou Puigovou a bude favoritkou.

Petra Kvitová
zdroj: Reuters autor: Kevin Lamarque

Svitolinová v minulém kole po zřejmě životním výkonu šokovala dvousetovou výhrou nad obhájkyní zlata Serenou Williamsovou, proti Kvitové se ale nezmohla na nic. Ukrajinka ovládla pouze první hru a od té doby už kralovala Češka. Ve třetím a sedmém gamu získala soupeřčin servis a za 25 minut vedla 1:0 na sety.

Patnácté nasazené nepomohla proti rozjeté Kvitové ani přestávka, pří níž opustila kurt. Hned po návratu jí česká hráčka sebrala podání a zbytek zápasu už byl jednoznačnou záležitostí. Kvitová dokonce nadělila soupeřce nepopulárního "kanára" a nečekaně jednostranný souboj ukončila při druhém mečbolu vítězným forhendem. Tradičně riskantně hrající Češka za celé utkání udělala nezvykle pouze 11 nevynucených chyb.

"Klidně bych na kurtu byla i tři hodiny, ale jsem pochopitelně ráda, že to bylo tak rychlé a ušetřila jsem nějaké síly," řekla Kvitová. "Hrála jsem solidně, ale zápas byl z mého pohledu zvláštní, protože si nemyslím, že jsem hrála nějak extra výborně. Ale soupeřka se nevypořádala s větrem, jenž při zápase panoval," uvedla.

Kvitovou čeká Portoričanka Puigová

S 34. hráčkou světa Puigovou se Kvitová dosud nestřetla, jen s ní jednou trénovala. Portoričanka hraje v Riu ve výborné formě: překvapivě vyřadila světovou čtyřku Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska dvakrát 6:1 a stejným výsledkem zdolala ve čtvrtfinále i Němku Lauru Siegemundovou. "Když porazila takové hráčky tak lehce, něco umět musí, byť lidé to jméno tolik neznají. Doufám, že to nebude pokračovat. Opačně by mi to nevadilo," smála se Kvitová. "Vím, že hraje přímé údery a chodí do toho od prvního míče," dodala.

Jedenáctá nasazená Kvitová vítězstvím překonala své dosavadní olympijské maximum, jímž bylo čtvrtfinále z minulých Her v Londýně. Na turnaji v Riu zatím česká jednička prohrála ve čtyřech zápasech jediný set s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou.

Dvouhra - čtvrtfinále:

Kvitová (11) - Svitolinová (15-Ukr.) 6:2, 6:0. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články