Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Bruns ve finále vystřílela sedmé místo, těsně vyhrála Němka Englederová

Rio de Janeiro – Adéla Bruns pokazila ve finále puškařské malorážky první ránu a stáhnout ztrátu se jí už nepovedlo. Nenavázala tak na svůj bronz z londýnské olympiády a obsadila konečnou sedmou příčku. Druhá česká reprezentantka Nikola Mazurová v soutěži obsadila 25. místo. Vítězkou se na olympijské střelnici stala Němka Barbara Englederová, stříbrná je o dvě desetiny Číňanka Čang Pin-pin a bronz bere její krajanka, legendární Tu Li.

Adéla Bruns
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Devětadvacetiletá Bruns postoupila do osmičlenného finále z osmé příčky, v poslední fázi však zaváhala hned u první střely vkleče, za kterou získala jen 6,4 bodu. Manko se jí již nepodařilo smazat, hlavně díky výborným položkám vleže předstihla alespoň Íránku Nadžmeh Chedmatíovou.

Englederová poslední ranou získala o 1,4 bodu méně než stříbrná Číňanka Čang Pin-pin, i to jí však stačilo k vítězství 0,2 bodu. Do Číny putuje i bronz zásluhou Tu Li. Druhá česká reprezentantka Nikola Mazurová nepostoupila z kvalifikace a v soutěži obsadila 25. místo.

Bruns už před olympiádou hovořila o tom, že její forma není ideální a že jejím cílem je druhý postup do finále v sezoně po Světovém poháru v Baku. "Takže jsem určitě strašně ráda, když se to povedlo na olympiádě," zářila spokojeností Bruns.

Upozornila na skutečnost, že do finále nepostoupila třeba Chorvatka Snježana Pejčičová, která letos tři závody SP vyhrála a jednou byla druhá. "Takže dneska to je pro mě fakt úspěch, na obhajobu jsem fakt nemyslela," doplnila.

Olympijský závod sportovních střelkyň

Sportovní malorážka 3 x 20 ran: 1. Englederová (Něm.) 458,6 b., 2. Čang Pin-pin 458,4, 3. Tu Li (obě Čína), 4. Zublasingová (It.), 5. Hofmannová (Rak.), 6. Christenová (Švýc.), 7. Bruns, 8. Chedmatíová (Írán), ...v kvalifikaci 25. Mazurová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články