Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sluková: S nožem na krku umíme hrát

Rio de Janeiro – Situace s nožem na krku plážovým volejbalistkám Markétě Slukové s Barborou Hermannovou svědčí. Zkrácené "zlaté" sety, kdy se hraje o vše, české hráčky zvládají s klidem. Tímto způsobem postoupily na olympiádu a stejně tak si v utkání s Argentinkami vybojovaly účast v play-off.

Markéta Sluková
zdroj: Reuters autor: RUBEN SPRICH

"Evidentně nám vyhrocené situace sedí. Není nejsnazší se s tím srovnat, ale možná, když do toho jdeme ve chvíli, že už nemáme co ztratit, už to je buď anebo, tak to je spínač, že tam dáme všechno," řekla Sluková. "Doteď jsme všechny nože na krku zvládly, takže jsme rády a určitě nás to posílí," dodala Hermannová.

Češky v olympijském turnaji na Copacabaně musely porazit v duelu o třetí místo ve skupině B argentinskou dvojici Ana Gallayová, Georgina Klugová a po špatném začátku dokázaly zápas vyhrát 13:21, 21:19 a 15:8. "Poslední měsíc jsem si prošly tolika vyhrocenými zápasy, kdy jsme měly vykřičník nad hlavou, že skončíme, nebo budeme hvězdy a postoupíme, že nám to určitě teď pomohlo a dokázaly jsme ze sebe dostat všechno," řekla Hermannová.

Zápas se hrál v silném větru a občasném dešti."Podmínky byly opravdu náročné, na centrkurtu se to honilo a šlo to ze všech stran. Když ke konci prvního setu začínalo pršet, tak jsem si říkala, to už je naše apokalypsa tady. Podmínky byly nejtěžší, o to cennější je, že jsme to i za toho větru a deště zvládly," řekla Sluková.

Už poněkolikáté pomohly českým sportovcům brazilští fanoušci. "Argentinců tam ale taky bylo dost a na začátku byli na vlně," řekla Sluková. Když s Hermannovou dokázaly vývoj otočit, získaly na svou stranu i domácí diváky. "Jsme rády za každou podporu a bylo tam i pár strakatých bund z českého týmu. Byly jsme v početním oslabení, ale přežily jsme to," řekla Sluková.

Vybojovaný postup může Slukovou s Hermannovou pomoci do play-off. "Zvedne nám to sebevědomí. Je lepší jít dál s výhrou z minulého zápasu, v kterém jsme bojovaly jako draci. A když budeme prohrávat jenom o dva body, tak si můžeme říct, že už to bylo daleko horší a stejně dokázaly jsme to otočit," řekla Hermanmová.

Pro český pár nyní bude každá další výhra bonusem. "Už postup na olympiádu byl úspěch pro naši dvojici, která je jen rok spolu. Postoupit ze skupiny bylo přáním a uvidíme, co se stane teď. Rozhodně tam necháme všechno, protože víme, že když budeme hrát dobře, tak můžeme porazit kohokoli," řekla Hermannová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články