Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Suverénní hokejistky z Nizozemska si připsaly třetí výhru

Rio de Janeiro – Pátý den olympijských her nabídl šest zajímavých duelů v pozemním hokeji žen. Ve skupině A zdolaly favorizované Nizozemky Čínu a stále vedou tabulku před Němkami. V druhé skupině potvrdily svou formu týmy Velké Británie a Spojených států amerických třetími výhrami v řadě.

Utkání v pozemním hokeji mezi Nizozemskem a Čínou
zdroj: REUTERS/Vasily Fedosenko

Dvojnásobné olympijské šampionky z Nizozemska porazily Číňanky 1:0, když 69 sekund před koncem utkání skórovala Kitty van Maleová. Holanďanky jsou tak i nadále stoprocentní a vedou tabulku skupiny A, zatímco hokejistky Číny jsou se čtyřmi body na čtvrté příčce. V dalším zápase skupiny A udolaly hokejistky Nového Zélandu Španělsko 2:1 a posunuly se na třetí místo.

Ve skupině B se o prvenství přetahují další dva zatím stoprocentní týmy - Velká Británie a Spojené státy americké. Zatímco Američanky zdolaly soupeřky z Japonska vysoko 6:1, Velká Británie zvítězila nad Argentinkami těsně 3:2. Britky v utkání s Argentinou vedly 3:0, Argentina ale dokázala utkání zdramatizovat dvěma brankami. I přesto Britky nakonec dokázaly uhájit výhru 3:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam pozemního hokeje: Indie–Austrálie (Ž)

Ve skupině B se dále utkaly Němky s Jižní Koreou. Favoritky z Německa svoje soupeřky porazily 2:0. V dalším zápase zdolaly Australanky Indii 6:1 a stále tak mohou zasáhnout do vyřazovacích bojů.

Zatímco stoprocentní týmy Spojených Států a Velké Británie se drží na čele tabulky, Argetinky si naopak druhou prohrou zkomplikovaly postup do vyřazovacích bojů. Japonsko stále čeká na své první body v turnaji. 

Výsledky pozemního hokeje žen

Skupina A: Čína - Nizozemsko 0:1 (0:0), Španělsko - Nový Zéland 1:2 (0:1), Německo - Jižní Korea 2:0 (0:0).

Skupina B: Indie - Austrálie 1:6 (0:2), Velká Británie - Argentina 3:2 (2:0), USA - Japonsko 6:1 (3:0).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články