Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Američanky stále bez konkurence, Číňanky nestačily na Španělky

Rio de Janeiro - I ve svém třetím utkání se hráčky USA dostaly nad hranici sta bodů. Jejich soupeřkám ze Srbska nepomohl k lepšímu výsledku ani velmi dobrý výkon opory pražského USK Sonji Petrovičové a navázaly tak na dvě smolné prohry s Kanadou a Španělskem. Pro postup do čtvrtfinále budou muset Srbky bezpodmínečně porazit Čínu.

Tamara Radocajová se snaží bránit Američanku Sue Birdovou
zdroj: Reuters autor: Sergio Moraes

Výraznou měrou se o úspěch Američanek zasloužila Diana Taurasiová, která dala už za první poločas 22 ze svých 25 bodů včetně pěti trojek a zařídila rychlé výrazné vedení obhájkyň zlatých medailí.

V dresech soupeřek s ní důstojně soupeřily kromě Petrovičové - která za necelých 18 odehraných minut nasbírala 15 bodů - i Jelena Milovanovičová a Danielle Pageová, nejlepší střelkyně Srbska.

Vítězství Španělska a Kanady

Z výhry se naopak radovaly další dvě opory českých mistryň z USK v dresu Španělska, které porazilo Čínu 89:68. Laia Palauová k tomu přispěla dvěma body a sedmi asistencemi, Marta Xargayová přidala devět bodů a tři asistence. Zazářila však zejména Alba Torrensová, která se 32 body postarala o druhý nejlepší výkon dosavadního průběhu turnaje. K tomu přidala osm doskoků a čtyři asistence.

V posledním zápase pátého dne Her přehrály Kanaďanky hráčky Senegalu a potvrdily svoji roli favorita, když jim konstantně ve všech čtvrtinách utíkaly. Překvapivou se stala na chvíli až poslední čtvrtina, ve které se Senegalky přiblížily na rozdíl šesti bodů. Kanaďanky ale překvapení nepřipustily a připsaly si ke dvěma výhrám i třetí.

Basketbal, ženy, 10. srpna

Skupina B

Čína - Španělsko 68:89 (18:14, 38:41, 59:64)
USA - Srbsko 110:84 (31:21, 56:34, 84:61)
Kanada - Senegal 68:58 (17:10, 16:14, 22:17, 13:17)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články