Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Jachtařka Fenclová Kozelská drží po třetím dnu na OH dvanáctou příčku

Rio de Janeiro ‒ Jachtařce Veronice Kozelské Fenclové patří po třetím dnu olympijské soutěže ve třídě Laser Radial nadále dvanácté místo. Ve středu se jezdilo v náročných podmínkách a vedoucí pozici převzala od čínské obhájkyně Sü Li-ťia irská jachtařka Annalise Murphyová.

Veronika Kozelská-Fenclová
zdroj: ISIFA autor: Mark Dadswell

Od elitní desítky, která pojede finálovou jízdu, dělí Kozelskou šest bodů. Na programu jsou ještě čtyři rozjížďky. "Desítka je pořád na dosah, ale bude potřeba ještě hodně zabrat. Ve hře je ještě hodně bodů," uvedl trenér Jakub Kozelský. "Na vodě jsme strávili dlouhých šest hodin. Jel se venkovní okruh Copacabana a vládly tam tvrdé podmínky - vítr v nárazech až 27 uzlů a vlny kolem 2,5 metru," dodal.

V první ze dvou rozjížděk a páté celkově česká reprezentantka obsadila deváté místo. "Veronika jela výborně, měla bezva rychlost. Několik dobrých rozhodnutí a probojovala se až na šesté místo, pak bohužel udělala drobnou chybku, zabořila se do vlny a převrátila. Naštěstí to rychle postavila a ještě dojela devátá," řekl kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Kozelská Fenclová: Průměrné jízdy se mi podařily ještě vytáhnout

Následně přidala šestnácté místo, čímž vyrovnala svůj zatím nejhorší výsledek v Riu. Sice dobře odstartovala, ale nepodařilo se jí včas otočit na výhodnější stranu trati. "Hodně ztratila v silnějším proudu a slabším větru. Ztrátu už bohužel nedokázala dohnat," komentoval Kozelský.

Viktor Teplý si v třídě Laser polepšil o další tři pozice na 25. místo. Nejprve dnes zajel svůj dosud nejlepší výsledek v Riu, když skončil třináctý, v další rozjížďce skončil o deset míst hůř. Novým lídrem je Tonči Stipanovič, který stejně jako Murphyová skončil před čtyřmi lety v Londýně hned pod stupni vítězů. 

Jachting:

Muži: Laser - po šesté rozjížďce: 1. Stipanovič (Chorv.) 38 b., ... 25. Teplý (ČR) 132. Ženy: Laser Radial - po šesté rozjížďce: 1. Murphyová (Ir.) 19, ... 12. Kozelská Fenclová (ČR) 53.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy