Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Brazilské volejbalistky porazily Japonky a zůstávají stoprocentní

Rio de Janeiro - Volejbalové zápasy žen v základních skupinách se přehoupnou do své druhé poloviny. V dopoledních zápasech si shodně jasně se svými soupeřkami poradily Číňanky i Nizozemky. Obě reprezentace si díky výhrám upevnily pozici mezi postupujícími týmy. Své zápasy zvládly i Rusky s Brazilkami, které ještě neztratily ani bod.

Radost brazilských volejbalistek po výhře nad Japonkami
zdroj: Reuters autor: MARCELO DEL POZO

Jedny ze spolufavoritek olympijského turnaje, Číňanky, si po úvodním klopýtnutí připsaly druhou jasnou výhru. Stříbrný tým z uplynulého mistrovství světa hladce přehrál hráčky Portorika a patří mu druhá pozice ve skupině B.

Nizozemské hráčky nepřipustily drama a v žádném setu nedovolily Italkám více než 21 bodů. Reprezentantky Oranjes, které na minulé olympiádě absentovaly a na předloňském mistrovství světa skončily na děleném 13. místě, jsou prozatím příjemným překvapením turnaje.

Výsadní postavení ve skupině potvrdily Američanky, když Srbkám povolily pouze zisk druhé sady. Skupina B je tak prozatím poměrně jednoznačně rozdělená. Nešťastné jsou z toho především zmíněné Italky a reprezentantky Portorika, které se drží na nepostupových příčkách bez zisku jediného setu a pro postup jim nezbývá nic jiného, než zvítězit v obou následujících zápasech.

Ruské volejbalistky si v Riu i po třetím zápase drží stoprocentní bilanci s pouze jedním ztraceným setem. Skupina A tak spěje k závěrečnému duelu o první místo Brazilek s Ruskami. Brazilky si totiž hladce poradily s Japonkami 3:0 na sety a jsou v čele skupiny.

Druhou výhru na turnaji si připsaly Jihokorejky, které po prohře s Ruskami porazily Argentinky jednoznačně 3:0 na sety a přiblížily se postupu. Naopak Jihoameričanky zůstávají i po třetím olympijském vystoupení bez bodu.

Volejbal, ženy

Skupina A

Rusko - Kamerun 3:0 (19, 22, 23)

Korea - Argentina 3:0 (18, 20, 23)

Brazílie - Japonsko 3:0 (18, 18, 22).

Skupina B

Čína - Portoriko 3:0 (20, 17, 18)

Itálie - Nizozemsko 0:3 (-21, -20, -20)

USA - Srbsko 3:1 (17, -21, 18, 19)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články