Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jachtařka Kozelská Fenclová seskočila na průběžné 12. místo

Rio de Janeiro – Veronika Kozelská Fenclová klesla po druhém dnu jachtařských soutěží v olympijském Riu de Janeiro na průběžnou dvanáctou příčku v třídě Laser Radial. Viktor Teplý si v třídě Laser polepšil na osmadvacátou pozici, po polovině soutěže je surfař Karel Lavický v RS:X jednatřicátý.

Olympijská regata žen
zdroj: Reuters

Kozelská vstupovala do dnešních rozjížděk po úpravě pondělních výsledků kvůli diskvalifikaci jedné ze soupeřek jako sedmá. Stejně jako v pondělí dojela nejprve jedenáctá. "Rozjížďky se zase jely ve středním větru. V první rozjížďce jela Verča od začátku v první desítce, ale trošku se prala s technikou jízdy na zadní vítr, tak trochu ztrácela," řekl k jízdě kouč a manžel jachtařky Jakub Kozelský.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam jachtingu: výsledky

V druhé jízdě byla hned po startu v čelní skupince. "Ale před první značkou přišla nečekaná změna zleva a Veronika točila až kolem 30. místa. Trochu smůla," napsal Kozelský. Ve druhém kole se vytáhla na 16. místo.

To je podle Jakuba Kozelského přijatelné. "Chyběl jen kousek, aby se protáhla před skupinou lodí a dojela těsně za desítkou," dodal. Celkově je tak jeho manželka o dvě místa za elitní desítkou, která pojede finálovou jízdu. "Pořád má závod slušně rozjetý. Hodně soupeřů tam má už velmi špatný aspoň jeden dojezd a už si nemohou dovolit žádnou chybu," uvedl Kozelský. V čele je po čtyřech z deseti rozjížděk Číňanka Sü Li-ťia, obhájkyně zlata z Londýna.

Výsledky jachtingu na OH v Riu de Janeiro po druhém dni:

Muži:

Ženy:

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články